Fiber Agder

Få tilbud på fiberbredbånd i Agder fra flere leverandører

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fiberbredbånd tilpasset ditt behov

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud på fiber i Agder til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    I denne artikkelen går vi inn på mulighetene du har å velge mellom og, kostnader og tjenester som er tilgjengelige når det gjelder fiber og bredbånd i Agder.

    Er det mulig å få fiber i Agder?

    Det er fortsatt ikke overalt i landet at man har tilgang til fiberbredbånd, men dersom du er bosatt i Agder er du så heldig at du har gode odds for å få tilgang til skikkelig fiberbredbånd der du bor, og i de fleste tilfeller vil du ha flere forskjellige leverandører å velge mellom.

    Fiber er en viktig del av den nye infrastrukturen i Norge, så for de aller fleste vil det være flere muligheter for å koble seg til fibernettet der du bor, men dersom du bor utenfor byområdene, eller i områder med nybygging, kan det fortsatt i noen tilfeller hende at utbyggingen av fiber-nettet ikke har nådd frem til området ditt.

    Dersom du ikke er sikker på om du har tilgang i området ditt kan du lett sjekke dette på adressen din.

    Ingen fiber der du bor? Med trådløst fibernett er det fortsatt håp

    Store deler av Agder har nå tilgang til Fiberbredbånd, men det finnes fortsatt utkantstrøk der det er så få brukere a rett og slett ikke lønner seg å grave ned fiber. Andre steder kan området være nyutviklet, slik at fibernettet enda ikke har blitt utbygget i området. Selv på disse stedene kan det fortsatt være muligheter for å koble seg til fibernettet.

    Dersom du har sjekket mulighetene for fiberbredbånd i din del av Agder, og funnet ut at det ikke er tilgjengelig i ditt område, er det fortsatt gode sjanser for at du kan koble deg til fibernettet via en trådløs løsning. Dette er en løsning der fibernettet trekkes til en mast. Husstander som har fri sikt til mastene kan sette opp en antenne og koble seg til fibernettet på den måten.

    Denne typen trådløs tilkobling er naturlig nok ikke fullt så bra som å koble seg direkte til fibernettet, men det er likevel raskt og stabilt bredbånd med bedre ytelse enn både mobilt bredbånd og ADSL.

    Hvorfor fiber?

    Fiberkabler bruker lys til å overføre data med lysets hastighet. Dette er med god margin den raskeste teknologien, både for opplasting og nedlasting av data, som er tilgjengelig i Norge i dag. Signalene på fibernettet er også mye mer stabile enn det du får gjennom et DSL-nettverk.

    Med rask overføring av data kan du nyte streaming av høyere kvalitet og med mindre forstyrrelser. Fiber gir deg også bedre stabilitet på nettilkoblingen din, med mindre forsinkelse på linjen din, som kan være veldig viktig blant annet for gamere.

    Fiberleverandører i Agder?

    Noen av de største fiberleverandørene i Agder er Altifiber, Telia, Telenor og Global Connect.

    Altifiber har fibernett som strekker seg fra Dalane i Rogaland og til store deler av Agder. Som en av Altibox sin samarbeidspartnere leverer Altifiber deg de vanlige altibox tjenestene dersom du bor i Agder. Disse inkluderer både internett og TV via Altifiber sitt lynraske fiberbredbånd.

    Telia er en av de store aktørene innen telekommunikasjon i Norge, og har i de siste årene kjøpt opp bredbåndleverandøren Get, som nå også har skiftet navn til Telia. Teli har også inngått avtale med ATB-Nett for å videre styrke fibernettet sitt i Agder. Etter sammenslåingen av Get og Telia tilbyr Telia kundene sine både TV-tjenester, fiberbredbånd og mobilabonnement.

    Telenor er en av de største og mest etablerte selskapene i Agder når det gjelder både fiber og andre kommunikasjonsløsninger. Telenor tilbyr tjenester for både privatpersoner og bedrifter, og inkluderer alltid på Nett-garanti, Nettvern og en sikkerhetspakke til pc-en din i alle sine abonnement. De tilbyr også pakketilbud for TV og Internett.

    Det nordiske selskapet GlobalConnect er en av utfordrerne i det norske markedet, og kan vise til imponerende vekst i de siste årene. Selskapet tilbyr fremtidsrettede skreddersydde løsninger for bedrifter og private hjem i Agder.

    Få tilbud på fiberbredbånd der du bor: 

    Fiberbredbånd i Arendal
    Fiberbredbånd i Farsund
    Fiberbredbånd i Flekkefjord
    Fiberbredbånd i Grimstad
    Fiberbredbånd i Kristiansand
    Fiberbredbånd i Lillesand
    Fiberbredbånd i Lyngdal
    Fiberbredbånd i Mandal
    Fiberbredbånd i Risør
    Fiberbredbånd i Tvedestrand
    Fiberbredbånd i Lindesnes

    Forskjellene når man bestiller fiber til borettslag, bedrift og enebolig

    Hvordan du kobler deg til fibernettet er til en viss grad avhengig av hvilken type bolig du bor i. De som bor i enebolig vil vanligvis selv ta kontakt med fiberleverandøren, men dette er vanligvis forskjellig dersom du bor i en leilighet, borettslag eller lignende.

    For de som bor i leiligheter eller borettslag er det nemlig vanlig at eieren av leiligheten eller styret som avgjør hvilket nettverk man kobler seg til. I disse tilfellene kan ofte styret forhandle frem en kollektiv deal som er bra for alle. Samtidig begynner det nå å bli stadig vanligere at også individuelle husstander i borettslag og leiligheter også fritt får velge fiberleverandør selv.

    Uansett hvor du bor kobler du det til internettet via de store nedgravde fiberoptiske kablene. Disse vil vanligvis være et stykke fra boligen din, og du trenger derfor kabler den siste biten inn til boligen din. Fiberkablene sender data med lysets hastighet, men kablene som går den siste biten inn til boligen din er som oftest vanlige kobberkabler.

    Det er ofte disse siste kablene som bestemmer begrensningene på hastigheten du får inn til og ut av boligen din, så det kan derfor være lurt å forhøre seg om dette før du bestemmer deg for hvilken fiberleverandør du skal velge.

    Kostnader på fiber i Agder

    Uansett om du bor i enebolig eller leilighet er det vanlig å måtte betale en engangskostnad for byggearbeidet når du kobler deg til fibernettet. Etter at tilkoblingen er unnagjort betaler du bare den månedlige prisen.

    Hvor mye den månedlige prisen for fibertilkoblingen din blir kommer i hovedsak an på den hastigheten du velger. Fiberleverandørene måler hastigheten i antall megabits per sekund. Denne hastigheten kan variere på opplasting og nedlasting. Det er denne hastigheten som bestemmer hvor mye data du kan motta eller sende per sekund.

    Når du skaffer deg fibernett fin du som regel oppleve en markant forskjell i ytelse i forhold til for eksempel de gamle DSL tilkoblingene man fortsatt ofte finner i Agder i dag. Prisen starter som regel fra rundt 600 kr per måned, men du har muligheten tilå få høyhastighetstilkoblinger som koster over 1500 kroner i måneden om du har bruk for den ekstra kapasiteten.

    Før du bestemmer deg for en fiberleverandør lønner det seg å sjekke med flere leverandører i Agder. Det er ikke uvanlig at du finner relativt markante forskjeller i prisen. Disse forskjellene kan se små ut, men her er det verd å huske at dette er en regning du kommer til å betale i måneder og år fremover, så selv små forskjeller kan vise godt igjen over tid.

    Hvilke tjenester kan jeg få?

    Det er vanlig at fiberleverandøren din tilbyr mer enn bare fiber internett. De fleste fiberleverandørene i Agder tilbyr også andre tilleggsprodukter som gjerne brukes i sammenheng med fiber-abonnementet ditt. Det vanligste er ofte å kjøpe en pakke som inkluderer både fiberbredbånd og TV.

    Når du velger hvilken hastighet du trenger bør du tenke deg om hvilke tjenester som er tilgjengelige i Agder, og som du vil bruke tilkoblingen din til. Dersom du for eksempel bare planlegger å bruke tilkoblingen din til vanlig internett-tilgang kan det for eksempel hende at alt du trenger er den billigste pakken.

    Dersom du derimot vil koble deg til avansert videokonferanseutstyr, streame HDTV eller spille dataspill online kan det hende at du vil få bedre ytelse med en raskere tilkobling. Fiberleverandøren din i Agder vil kunne gi deg veiledning for hvilken pakke som passer for dine behov dersom du er usikker på hva som er rett for deg.

    Hastigheten i hjemmet ditt kommer an på flere ting

    Det kan være lett å fokusere mye på den eventyrlige hastigheten til fibernettet, men men for å få et realistisk bilde av hvilke hastigheter du kan forvente deg i boligen din er det flere ting å ta i betraktning som kan bidra til å redusere den hastigheten som du faktisk opplever i hjemmet ditt.

    En viktig faktor her er kablene som overfører data mellom de store nedgravde fiberkablene som finnes i Agder, og hjemmet ditt. Ofte er det her vanlige kobberkabler som brukes, og dermed reduseres den reelle overføringshastigheten du kan nyte betraktelig på vei inn til boligen din. Det er derfor viktig å finne ut av dette før du bestemmer deg for en fiberleverandør og en pakke.

    I tillegg kan det utstyret du har inne i boligen din begrense hvor godt du kan nyte godt av hastigheten til fibernettet. For eksempel kan en WiFi router med dårlig kapasitet resultere i redusert utnyttelse av fibernettet ditt.

    Det lønner seg å sammenligne

    Det variere mye hva kundene er ute etter i Agder. Det finnes en rekke forskjellige leverandører som tilbyr skreddersydde tilbud som dekker de spesifikke behovene til bedrifter og andre kunder i Agder. Det er mange forskjellige tilleggstjenester som tilbys, inkludert for eksempel backup-linje og dedikert kundestøtte.

    Det finnes ingen standardpriser, så det kan lønne seg stort å få oversikten over, og sammenligne, de forskjellige tilbudene som finnes i Agder. Den uforpliktende og gratis anbudstjenesten FiberDeal hjelper deg med å finne, og sammenligne, tilbud på fiberbredbånd som er tilpasset dine behov. Fyll ut skjemaet for å komme i gang med å innhente tilbud.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    23 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    17 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    16 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    27 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    32 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    12 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    28 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    21 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    7 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    30 minutter siden