boligalarm bergen

Få tilbud på fiber i Bergen fra flere leverandører

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud på fiber i Bergen til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Bor du i Bergen og ønsker deg lynraskt fibernett? Her har vi samlet litt informasjon om hvilke alternativer du har samt hva som er viktig å huske på.

    Hvorfor gir fiber så mye raskere internett?

    Men først og fremst: Hva er det egentlig som gjør fiber så overlegent som internett? Svaret ligger faktisk i navnet. En fiberoptisk kabel består av syltynne tråder (fibrer) som er selve overføringsmetoden i nettet. Disse kablene overfører signaler ved hjelp av lys – og dermed kan dataen reise med lysets hastighet, som ligger på rundt 300.000 kilometer i sekundet.

    Den eldre typen internett vi er vant med heter DSL-bredbånd, og denne overfører datasignalene via kobberkabler, med elektroner. Elektroner har en hastighet på rundt 2200 kilometer i sekundet, og da sier det seg selv at dette blir betydelig tregere enn fibernett. I tillegg er DSL-bredbånd mer ustabilt, da kablene er mer mottagelige for forstyrrelser i signaloverføringen.

    Fibrene i fiberoptiske kabler ligger beskyttede inne i en tube, med egenskapen totalrefleksjon. Når en overflate har denne egenskapen kan ikke lys bryte igjennom den. Dermed er fibernett overlegent med hensyn til signalstabilitet også.

    Kan jeg få fiber i Bergen?

    Infrastruktur for fibernettet i Norge er under kontinuerlig konstruksjon, og de aller fleste tettbygde områder i landet har nå kommet seg på nettverket. Det er derfor helt uproblematisk å få fiber i Bergen og omegn. Du skal imidlertid være oppmerksom på at den boligtypen du bor i vil ha innvirkning på hvordan tilkoblingsprosessen blir seende ut for deg.

    Forskjellen ligger primært i om du bor i enebolig eller leilighet. Når du bor i hus skal du i prinsippet koble deg direkte på en hovedkabel for fiber. Da må du snakke med den eller de leverandørene som kan tilby utbygging i ditt område og forhøre deg om alternativene dine. Dersom du bor et tettbygd sted er det høy sannsynlighet for at du enkelt kan få dratt en kabel inn til din bolig.

    Bor du på den annen side i leilighet vil det være sameiet eller borettslaget som legger føringer for hvordan fibermulighetene ser ut. Mange moderne bygg velger å få på plass løsningen, nettopp fordi det gjør hverdagen så veldig mye smidigere for de som bor i leilighet. Som oftest kan du velge tjenestene dine selv dersom du skaffer fiber i Bergen og bor i en leilighet med opplegg for nettverket.

    Avslutningsvis er det verdt å nevne at om du bor på bygda eller på en øy er det ikke sikkert at det er lagt fiberkabel dit enda. Selskapene som bygger ut fibernett i Norge er imidlertid flinke til å legge ut oppdateringer om påbegynte og kommende prosjekter, så der kan du enkelt sjekke for ditt Bergensområde.

    Hvilke leverandører tilbyr fiber i Bergen?

    I og med at Bergen er en relativt stor by finnes det flere leverandører av fibernett i området. Du kan altså ha mulighet til å velge, men vær oppmerksom på at det gjerne er det selskapet som faktisk legger infrastrukturen i området ditt som har mest å si for hvem du får fiber fra. Det er vanlig at disse har samarbeidsavtaler med en større leverandør, og dermed at valgene dine blir begrenset til dette.

    Bergen Fiber er den lokale samarbeidspartneren til Altibox, og det er dette selskapet som bygger ut mye av fibernettet i Bergen. På nettsiden kan du sjekke status for utbygging i ditt område, og sånn sett holde deg oppdatert dersom du venter på utbygging der du bor.

    Bergen Fiber har videre gjennom sitt samarbeid med Altibox mulighet til å tilby løsninger for borettslag, sameie og bedrift som ønsker fiber i Bergen. Som en lokal aktør har selskapet god kunnskap om nærområdet og kan dermed sørge for at dere får en god løsning. Andre aktører i Bergen for privatmarkedet er NextGenTel og Telenor.

    Dersom bedriften deres ligger i Bergen tilbyr også GlobalConnect skreddersydde pakker for selskaper som ønsker å tilby sine ansatte markedets raskeste internett. Fiber skaper bedre flyt i arbeidet og skaper høyere trivsel for både kunder og ansatte.

    Hvilke tjenester kan jeg å velge blant?

    Det er i all hovedsak hastighet du har å velge blant når du vil skaffe deg fibernett. Denne er alltid raskere enn DSL-bredbånd, men det er allikevel visse faktorer som vil ha innvirkning på akkurat hvor raskt internettet blir. Hastigheten på fibernett uttrykkes som megabits i opplastings- og nedlastingskapasitet per sekund. Det kan for eksempel stå 100mbps/400mbps eller 500mbps/500mbps.

    Du betaler en god del mer for raskere fibernett, så det er lurt å gjøre seg litt kjent med hvor raskt internett man faktisk behøver før man kjøper. Prisen skiller ofte i det dobbelte mellom lavest og høyest hastighet hos de forskjellige leverandørene. Utover fibernettets hastighet kan du også velge å abonnere på en TV-pakke sammen med nettverket ditt.

    Vær oppmerksom på at tilkoblingen fram til huset eller leiligheten din kan har innvirkning på hastigheten – samt utstyret du har hjemme. Dersom du har en router med dårlig kapasitet kan dette føre til tregere lastehastighet enn du betaler for. Om du ikke har fiberkabel helt fram til huset, men kobberkabel noe av veien, fører dette ofte til noe tregere tjeneste. Sørg for å spørre om dette i forbindelse med signering av avtalen hos din leverandør.

    Hva er viktig å huske på når jeg skal skaffe fiber i Bergen?

    Her er tre tips til deg som vil skaffe fibernett.

    Sjekk hvor raskt internett du behøver

    Som vi såvidt nevnte over er det ingen grunn til å betale for det dyreste fibernettet i Bergen hvis du bare skal sjekke epost og nyheter på morgenen. Fibernett er forholdsvis dyrt, og derfor kan du spare en del penger i året på å forhøre deg om hvilken kapasitet ditt forbruksmønster krever.

    Sammenlign forskjellige leverandører

    Vi anbefaler at du sjekker alternativene dine hos flere leverandører – dersom det finnes flere enn én. Du kan spare penger på det, men det kan også bety bedre kundeservice eller support. Dette er ekstra godt å ha når teknologien streiker.

    Tenk på hastigheten litt langsiktig også

    Vi bruker mer og mer data for hvert år som går. Hvis du vil skaffe deg fiber i Bergen kan det være lurt å tenke på om forbruket ditt kommer til å endre seg i nærmeste framtid. Får dere ofte besøk av andre som bruker nettet? Skal dere streame mer enn før? Ta litt høyde for fremtidig bruk også, så unngår dere trege internettopplevelser.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    19 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    31 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    10 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    35 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    36 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    35 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    33 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    30 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    4 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    20 minutter siden