fiber i bodø

Få tilbud på fiber i Bodø fra flere leverandører

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud på fiber i Bodø til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Hvis du bor i Bodø og vurderer å skaffe fiber til hjemmet eller bedriften din er dette artikkelen for deg. Her har vi samlet informasjon om leverandører, gode grunner til å velge denne teknologien, og ting du bør huske på.

    Kan jeg få fiber i Bodø?

    Bodø, på lik linje med andre store byer i Norge, har gjennomgått en stor infrastrukturutvikling på fiberområdet. Fiber anses som den beste løsningen for fremtidens databruk. Ettersom vi nordmenn bruker mer og mer data for hvert år som går trenger vi parallelt med dette mer og mer internettkapasitet. Fiber er bærekraftig i dette henseendet – mer om det litt lenger ned i denne artikkelen.

    Det er altså fullt mulig å få fiber i Bodø – du vil faktisk kunne velge mellom flere leverandører også. Hvordan akkurat din tilkobling til fibernettet blir seende ut vil avhenge av hvor du bor, hvordan du bor, og hvilken fiberleverandør du velger. Men det som uansett er sikkert er at du vil få markedets raskeste internettløsning.

    Hvem leverer fiber i Bodø?

    Det er god konkurranse på fibermarkedet i Bodø. Det er gode nyheter for deg som forbruker. Det betyr at du kan fremhente flere tilbud, og velge det som er aller best for ditt forbruksmønster hjemme eller i bedriften.

    Get

    Get er Norges største telekomselskap etter Telenor, og har samarbeid med lokale utbyggere rundt om i landet. Selskapet tilbyr både fiber og det som kalles for hybridfiber i Bodø, og kan levere til privatpersoner og bedrifter.

    Altibox og Signal

    Altibox er kjent for å profilere seg på lokale samarbeidspartnere i sitt infrastrukturnettverk. Dette betyr at du som blir Altibox-kunde får en aktør med kontor i nærheten av der du bor som hovedkontaktpunkt. I Bodø er dette Signal, Nord-Norges største leverandør av fibernett.

    Telenor

    Telenor er selvfølgelig også aktiv på fiberfronten, og har flere linjer i sitt fibernett i Bodø. Ettersom Telenor tilbyr så mange telekomtjenester kan dette være et fint alternativ for deg som ønsker å kombinere mobil, TV og internett hos én leverandør. Du kan få fiberhastighet på opptil 500 mbps/500 mbps med Telenor.

    GlobalConnect

    GlobalConnect er den fiberleverandøren i Bodø som spesialiserer seg på bedriftsmarkedet. Det betyr også at selskapet utvikler skreddersydde tilbud til akkurat din bedrift og denne bedriftens behov. GlobalConnect har fokus på at man skal dimensjonere bedriftsnettverket for fremtiden, med et stabilt og kraftig internett.

    Tre gode grunner til å velge fiber

    Det er mange gode grunner til å velge fiber i Bodø. Her er tre av dem.

    Du får raskere internett

    Dette er hovedargumentet for å skaffe seg fiber. Fiberbredbånd er raskere enn DSL-bredbånd – veldig mye raskere. Det er fordi overføringen av datasignalene i en fiberoptisk kabler gjøres ved hjelp av lyssignaler, som reiser med lysets hastighet. For de fleste vil det være snakk om et internett som er mer enn ti ganger raskere enn før når man bytter til fiber.

    Du får mer stabilt internett

    Utover at fibernett er raskt er det også mer stabilt. I tradisjonelt DSL-bredbånd overføres datasignalene i kobberkabel, som benytter seg av elektroner for overføringen. Disse kan forstyrres av flere ting, i tillegg til at de er forholdsvis trege. I fiberoptiske kabler ligger fibrene inne i en tube, som har egenskapen totalrefleksjon. Det betyr helt enkelt at lyssignalene som overføres ikke kan bryte gjennom overflaten til tuben – og dermed får reise uforstyrret.

    Du får internett for fremtiden

    Vi nevnte så vidt over at fibernett er nettverk som kommer til å holde langt frem i tid. Med tanke på hvor rask den teknologiske utviklingen i dag er, er dette ingen dum ting å tenke på når man skal bygge infrastruktur hjemme eller på jobb. Med fiber kan du føle deg trygg på at investeringen din vil være vel verdt det mange år – og sannsynligvis tiår – frem i tid, i og med at disse kablene har så stor kapasitet for dataoverføring.

    Hvilke tjenester kan jeg få med fiber i Bodø?

    Hvis du skal skaffe fiber i Bodø til leilighet eller hus er det i all hovedsak hastigheten du tar et valg i forhold til med hensyn til tjeneste. Det er stor variasjon i hvor høy denne er – og i hvor mye kapasitet man faktisk trenger på nettverket sitt. Men kort fortalt kan du velge mellom fiberhastighet på ned til 75 mbps og opp til 1250 mbps.

    Mbps står for megabits per sekund og er et uttrykk for hvor mye data internettlinja di kan laste opp og ned. Det er ganske vanlig at fibertjenester har samme opplastings- og nedlastingshastighet – bortsett fra når du velger hybridfiber, som Get leverer. Da er det betydelig høyere nedlasting enn opplasting.

    Du kan også velge å skaffe deg en pakke med både TV og fiber – slik at du får høyhastighets nettverk med et hav av streamingmuligheter. De fleste tilbydere av fiber gir deg videre muligheten til å leie en ruter som del av abonnementet ditt – og det kan være en god idé (se under).

    Hva skal jeg huske på?

    Fiberhastighet er alltid et estimat

    Den fiberhastigheten du betaler for og som står på abonnementet ditt er den maksimale hastigheten du kan få ut av linja. Det er altså makskapasitet – litt som makshastighet på en bil. Med hensyn til dette er det spesielt viktig å huske på utstyret du har sammen med fibernettet ditt. Hvis ruteren deres ikke er optimert for å fungere med høye hastigheter vil dere ikke få mest mulig ut av abonnementet. Og da er det jo ikke noe poeng i å betale for Bodøs raskeste internett.

    Det er forskjell på fiber og fiber

    Vi har vært inne på hybridfiber og ‘vanlig’ fiber i denne artikkelen allerede. Dette handler helt enkelt om kabler, og hvordan leiligheten eller huset ditt blir tilkoblet fibernettet. Man kan enten få fiberoptiske kabler helt inn i boligen sin – eller en kombinasjon av kobberkabler og fiberkabler. Sistnevnte vil ikke være like raskt, og det er derfor lurt at du forhører deg om selve tilkoblingen når du skal skaffe deg fiber i Bodø.

    Sjekk pris hos forskjellige leverandører

    Avslutningsvis er det viktig at du som konsument drar nytte av konkurransen på fibermarkedet som finnes i Bodø. Du som bor i by eller i tettbygde strøk er heldig – det er fortsatt flere områder i Norge som ikke har fiberdekning i det hele tatt. Pass på at du sjekker pris og tilbudspakke skikkelig, så du blir helt fornøyd med løsningen din.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    34 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    11 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    14 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    21 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    9 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    24 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    17 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    28 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    23 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    4 minutter siden