borettslag

Få tilbud på fiber til ditt borettslag fra flere aktører

FiberDeal er en uforpliktende og gratis anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud på fiber til ditt borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    I dag forventer både leietakere og leilighetskjøpere seg en infrastruktur som er oppdatert og moderne. Internett har nå blitt en vel så viktig del av hverdagen som fungerende vann og strøm. Fibernett sørger for den raskeste løsningen til ditt borettslag.

    Hva er fiber for borettslag?

    Fiber i et borettslag eller sameie sørger for at alle som bor i leilighetsbygget får tilgang på raskt internett. Denne tilkoblingen er i dag den raskeste løsningen som finnes på markedet, og nettverket i Norge er i stor vekst. Ettersom vi bruker mer og mer data i både privat og profesjonell sammenheng er det også nødvendig å øke nettkapasiteten på landsbasis.

    Grunnen til at fiber for borettslag sørger for et så raskt internett til leilighetene handler om hvordan data overføres i de fiberoptiske kablene som benyttes i fibernett. Disse kablene bruker lyssignaler til overføringen. Koden fra datamaskinen din ‘oversettes’ til 1-tall og 0-tall (binærkode), og disse kommuniseres deretter med et blink for 1 og mørkt for 0.

    Signalene er av lys, og de overføres derfor med lysets hastighet. Dette er langt raskere enn hastigheten til elektroner – og det er elektroner som brukes i tradisjonelt DSL-nettverk. Videre forstyrres ikke lyssignalene i kabelen (slik de kan forstyrres i kobberkabel), ettersom fibrene ligger i en tube med det som kalles for totalrefleksjon. Egenskapen fører til at lyset ikke bryter gjennom utsiden av tuben, og signalene reiser både raskere og uforstyrret.

    Hvorfor er det lurt med fiber til borettslag?

    Det er mange gode grunner til å velge fiber når man er ansvarlig for et borettslag eller sameie. Her er de viktigste av dem.

    Mer attraktivt for kjøpere

    Som nevnt over regner folk med at det skal finnes bra internett når de kjøper eller leier leilighet i dag. I og med at fiber er det raskeste markedet har å tilby vil dette gjøre borettslaget mer attraktivt for kjøpere. Det viser at man har tenkt på alle de viktigste komponentene av hverdagen til de som eier eller leier i bygget.

    Høyere trivsel hos beboerne

    Med hensyn til hverdagens viktigste komponenter vil også et velfungerende og raskt internett føre til høyere trivsel hos beboerne i borettslaget. Å være tilkoblet omverdenen er viktig for så å si alle i dagens samfunn. Ved å få på plass fibernett i borettslaget sørger dere for at beboernes hverdag går på skinner.

    Langsiktig infrastruktur

    I tillegg til disse to tingene sørger også fiber for en infrastruktur som er både holdbar og bærekraftig. Det er et faktum at vi bruker mer og mer internett ettersom årene går. Et borettslag skal forhåpentligvis stå en god stund, og da er det viktig å tenke framover også med tanke på internettilkoblingen i bygget.

    Fibernett og tilbud til borettslag

    Når man skal få på plass fiber til borettslag er første steg å fysisk få koblet bygget eller byggene til en fiberoptisk kabel. Dette vil være mer eller mindre enkelt, avhengig av hvor borettslaget ligger. Leverandører av fiber anbefaler boligutbyggere ansvarlige for nye borettslag eller sameier å ta kontakt i planleggingsfasen. Da kan man inkludere fiber som en del av byggeplanen.

    Om dere på den annen side har et eksisterende borettslag dere ønsker fiber til blir prosessen i prinsippet den samme. Først må dere se på tilbudet der dere bor, og om det finnes fibernett på plass i nærområdet. Når man har fått fiber til borettslaget vil det finnes ulike alternativer for tilkobling i de ulike boenhetene.

    Det har blitt standard blant leverandører av fiber for borettslag at hver husstand selv velger hvilke tjenester de ønsker i sin leilighet. Denne valgfriheten vil være svært attraktiv, ettersom nesten alle har ulike behov med hensyn til sitt internettbruk. Da deles grunnkostnaden for nettverket blant alle boenhetene, og deretter betaler hver enkelt husstand for sine selvvalgte tjenester.

    Geografi og Norges fibernettverk

    Vi har så vidt vært inne på geografi allerede. Fiber er framtidens internett, det er ingen tvil om det. Derfor jobbes det også kontinuerlig med å bygge ut fibernettverket i Norge, og arbeidet har kommet langt. Allikevel er det fortsatt flere områder under utbygging, og det betyr at geografien til borettslaget har mye å si for tjenestetilbudet.

    Som en tommelfingerregel kan vi si at i de aller fleste tettbygde steder i Norge finnes det i dag fibernett. Det er mest ute på bygda eller på øyer at man fortsatt jobber med å få på plass nettverket. Da må det bokstavelig talt graves ned fiberoptiske kabler i jorda, som knyttes til den eksisterende infrastrukturen før boliger i området kan få fibernett.

    Den gode nyheten er at når nettverket er på plass er det en enkel sak å begynne å bruke det. Dette er enda en god grunn til å være tidlig ute med implementeringsprosessen dersom man ønsker fiber for borettslag. Jo mer samkjørt man er med de som faktisk har ansvar for å bygge ut fibernettet, jo raskere vil man kunne komme i gang.

    Hva er viktig å tenke på når dere vil skaffe fiber for borettslag?

    I tillegg til fordelene med fiber er det også visse ting man skal tenke på i forbindelse med tilkoblingen.

    Hvor stort er borettslaget?

    Dette vil ha litt å si for tilkoblingen. Er det snakk om flere bygninger? Ligger disse spredt, eller inntil hverandre? Dersom det kreves mye bygging for å tilkoble til fiber vil dette rimeligvis ta mer tid og koste mer enn hvis dere har behov for en enkelt kabel inn til borettslaget.

    Hvilken intern infrastruktur vil dere få på plass?

    Dette må man snakke med leverandørene av fiber for borettslag om. Allikevel er det lurt å sette seg litt inn i tilbudene, og spørre om fordeler og ulemper. Det er eksempelvis vanlig at den siste delen av kabel fra en fiberoptisk hovedkabel er kobberkabel, som kan føre til noe tregere hastighet enn det man forventer seg fra fiber. Snakk med den aktuelle leverandøren så infrastrukturen blir som dere ønsker.

    Hvordan ser budsjettet ut?

    Sannsynligvis må dere betale en del for å få fiber til borettslaget deres, og da blir det viktig å ta høyde for disse kostnadene. Hvor mye er beboerne villige til å betale? Finnes det penger i kassa til å integrere fibernett i borettslaget? Sørg også for å innhente tilbud fra flere leverandører, slik at dere får en kostnadseffektiv løsning som passer behovene deres.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    12 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    22 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    4 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    10 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    26 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    22 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    19 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    14 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    29 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    4 minutter siden