Fiber Innlandet

Bredbånd med lysets hastighet i Innlandet

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fiberbredbånd tilpasset ditt behov

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud på fiber i Innlandet til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre








  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".









   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.








    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Det finnes nå mange forskjellige leverandører på velge mellom i Innlandet. Les videre for å finne ut mer om hvilke tjenester og leverandører du har å velge mellom for fiberbredbånd i Innlandet, og hvilke kostnader det innebærer.

    Kan jeg få fiber i Innlandet?

    Det korte svaret er ja. Innlandet har i dag generelt et godt utbygd fibernett, og i de fleste tilfeller vil du faktisk ha flere forskjellige leverandører å velge mellom, men det finnes også områder i Innlandet der man ikke har tilgang til fiberbredbånd. Dette gjelder særlig dersom du bor et stykke utenfor tettbygde strøk.

    Fiber er sett på som prioritert infrastruktur i Innlandet, men det tar tid å bygge ut nettet, og de mest tettbefolkede områdene med flere abonnenter prioriteres naturligvis av fiberleverandørene. Dersom du bor i et område i Innlandet med nybygging kan det også hende at fibernettet ikke har kommet frem til området ditt, men da er dette ofte kun et spørsmål om kort tid før det blir tilgjengelig.

    Dersom du lurer på om du kan få installert fiber i den delen av Innlandet der du bor kan du lett sjekke dette på tjenesten vår.

    Trådløst fibernett: et godt alternativ for de uten tilgang til fibernettet

    I noen deler av Innlandet er det så få brukere at det rett og slett ikke lønner seg for fiberleverandørene å grave ned fiber, mens andre nybygde områder er såpass nye at fiberkablene ikke har blitt nedgravd enda. Heldigvis betyr dette ikke nødvendigvis at du ikke likevel kan koble deg til fibernettet.

    I mange deler av Innlandet som ikke er dekket av fibernettet kan du fortsatt koble deg til fibernettet via en trådløs løsning. Dette gjøres ved at fibernettet trekkes bort til en mast, og så kan husstander med fri sikt til masten koble seg til fibernettet trådløst ved hjelp av en antenne.

    Slik trådløs tilkobling er ikke fullt så bra som en direkte tilkobling til fibernettet, men det gir likevel et bredbånd som er både raskere og mer stabilt enn både mobilt bredbånd og ADSL.

    Fordelene med fiberbredbånd

    I fiberkabler brukes lys til overføring av data. Dette betyr at data overføres med lysets hastighet, som er mange ganger raskere enn de gamle kobberkablene der data overføres med lydens hastighet. I tillegg gir fibernettet mye mer stabile signaler enn Mobilnettet eller ADSL.

    Raskere overføring av data gir deg mer data på kortere tid. Du kan dermed nyte lynrask overføring av data, streaming av høyere kvalitet med mindre forstyrrelser, eller forsinkelser som ikke er merkbare når du spiller nettbaserte spill.

    fiber bredbånd

    Fiberleverandører i Innlandet

    Innlandet har allerede en rekke fiberleverandører. En av disse er Eidsiva Bredbånd som er Altibox sin samarbeidspartner i Innlandet. Med Eidsiva bredbånd og Altibox har du tilgang til de vanlige altibox tjenestene som inkluderer både internett og TV via Eidsiva bredbånd sitt lynraske fiberbredbånd.

    Telia er en av de andre viktige aktørene innen telekommunikasjon i Innlandet. I det siste har Telia kjøpt opp bredbåndleverandøren Get, som nå også heter Telia. Etter sammenslåingen av Get og Telia tilbyr Telia kundene sine både TV-tjenester, fiberbredbånd og mobilabonnement.

    Telenor som en av de største og mest etablerte selskapene for kommunikasjonsløsninger og fiber i Innlandet tilbyr tjenester for både privatpersoner og bedrifter, og inkluderer alltid på Nett-garanti og Nettvern. Telenor tilbyr også en sikkerhetspakke til pc-en din i alle sine abonnement. De tilbyr også pakketilbud for TV og Internett.

    Fiberleverandøren GlobalConnect er ett av selskapene som har oppnådd eventyrlig vekst i de siste årene ved å tilby fremtidsrettede, skreddersydde løsninger for bedrifter og private hjem i Innlandet.

    Få tilbud på fiber bredbånd der du bor i Innlandet:

    Fiberbredbånd Hamar
    Fiberbredbånd Gjøvik
    Fiberbredbånd Lillehammer
    Fiberbredbånd Elverum
    Fiberbredbånd Brumunddal
    Fiberbredbånd Raufoss
    Fiberbredbånd Moelv
    Fiberbredbånd Tynset
    Fiberbredbånd Vinstra
    Fiberbredbånd Fagernes
    Fiberbredbånd Otta

    Fiberbredbånd Ringsaker
    Fiberbredbånd Stange
    Fiberbredbånd Kongsvinger
    Fiberbredbånd Østre Toten
    Fiberbredbånd Gran
    Fiberbredbånd Vestre Toten
    Fiberbredbånd Sør-Odal
    Fiberbredbånd Løten
    Fiberbredbånd Åsnes
    Fiberbredbånd Nordre Land
    Fiberbredbånd Trysil
    Fiberbredbånd Nord-Aurdal
    Fiberbredbånd Gausdal
    Fiberbredbånd Eidskog
    Fiberbredbånd Sel
    Fiberbredbånd Nord-Fron
    Fiberbredbånd Søndre Land
    Fiberbredbånd Øyer
    Fiberbredbånd Nord-Odal
    Fiberbredbånd Grue
    Fiberbredbånd Ringebu
    Fiberbredbånd Åmot
    Fiberbredbånd Våler
    Fiberbredbånd Vågå
    Fiberbredbånd Øystre Slidre
    Fiberbredbånd Sør-Fron
    Fiberbredbånd Sør-Aurdal
    Fiberbredbånd Dovre
    Fiberbredbånd Alvdal
    Fiberbredbånd Stor-Elvdal
    Fiberbredbånd Lom
    Fiberbredbånd Skjåk
    Fiberbredbånd Vestre Slidre
    Fiberbredbånd Lesja
    Fiberbredbånd Os
    Fiberbredbånd Rendalen
    Fiberbredbånd Vang
    Fiberbredbånd Tolga
    Fiberbredbånd Folldal
    Fiberbredbånd Etnedal
    Fiberbredbånd Engerdal

    Enebolig, borettslag, leilighet eller bedrift

    Hvordan du kan koble deg til fibernettet kommer i stor grad an på hvilken type bolig du har. De som bor i enebolig vil vanligvis selv ta kontakt med fiberleverandøren, men dette er vanligvis forskjellig dersom du bor i en leilighet, et borettslag eller lignende.

    I leiligheter eller borettslag er det i dag ofte styret som bestemmer hvilket hvilken leverandør beboerne bruker. Da er det vanligvis styret som forhandler frem en kollektiv avtale som er til fordel for alle beboerne. Selv om slike kollektive forhandlinger har sine fordeler begynner det å bli vanligere at de individuelle beboerne fritt får velge fiberleverandør selv.

    Hva koster fiber i Innlandet?

    Enten du bor i leilighet eller enebolig betaler du vanligvis en engangskostnad for installasjonen når du kobler deg til fibernettet. Etter at installasjonen er unnagjort er det en månedlig pris som gjelder. Den månedlige prisen kommer an på hvilken hastighet du velger, men starter ofte rundt 600 kr, og kan gå opp til over 1500 kroner i måneden for tilkoblinger med ekstra stor kapasitet.

    Hastigheten måles i megabits per sekund og kan variere på opplasting og nedlasting. Det er hastigheten som avgjør hvor fort du kan motta og sende data. Uansett hvilken hastighet du velger for fibertilkoblingen din er det vanlig at du opplever en merkbar forbedring i ytelse i forhold til de standard DSL tilkoblingene mange fortsatt har i Innlandet.

    Dersom du oppgraderer fra ADSL til fiber vil du oppleve en forbedring uansett fiberleverandør, men det er likevel dumt å betale for mye. Innlandet har nå mange forskjellige fiberleverandører, og både priser og tilbud varierer mye. Disse forskjellene kan se små ut i utgangspunktet, men over tid vil selv små forskjeller vise godt igjen.

    Tilgjengelige tjenester

    Vanligvis vil fiberleverandøren din tilby en rekke andre tjenester i tillegg til internett-tilkobling. En av de vanligste kombinasjonene blant leverandørene i Innlandet er pakker som inkluderer både fiberbredbånd og TV. Andre tilleggstjenester kan for eksempel ha med kundestøtte eller sikkerhet å gjøre.

    Når du tar avgjørelsen om hastighet du trenger kan det være lurt å huske på at det ikke alltid er nødvendig å bestille den raskeste tilkoblingen. Hvor mye kapasitet du trenger avgjøres av hvilke tjenester du bruker, hvor mange brukere du har på nettverket ditt, og hvilken type bruk tilkoblingen vil dekke.

    For mange vil den billigste pakken være nok, men dersom du har mange brukere, planlegger bruk av videokonferanseutstyr, streaming av HDTV eller planlegger å spille nettbaserte dataspill kan det hende at du vil trenge en tilkobling med mer kapasitet for å få den ytelsen du trenger. Dersom du er usikker på hva du trenger vil fiberleverandøren din kunne gi deg veiledning.

    Ting som påvirker hastigheten din

    Fiberkabler overfører data med lysets hastighet, men mange har et urealistisk bilde av hva dette betyr for farten i hjemmenettverket sitt. Det er nemlig en rekke ting som kan føre til at farten du opplever hjemme reduseres. En av disse faktorene er kablene som overfører data mellom de store nedgravde fiberkablene og hjemmet ditt.

    Ofte brukes det her vanlige kobberkabler, og dermed begrenses den reelle overføringshastigheten til det kobberkabelen du har inn til huset ditt kan levere. Før du bestemmer deg for hvilken fiberleverandør du bruker kan det derfor lønne seg å sjekke om de faktisk leverer fiber helt inn til boligen din.

    Kapasiteten på utstyr, slik som for eksempel ruteren du bruker i hjemmenettverket ditt, begrenser også ofte hastigheten.

    Vit hva som er tilgjengelig

    Behovene til kunder i Innlandet varierer mye, og det finnes derfor mange forskjellige leverandører som tilbyr skreddersydde løsninger som dekker disse spesifikke behovene. Her snakker vi for eksempel om tilleggstjenester slik som backup-linjer eller dedikert kundestøtte.

    Ettersom det ikke finnes standardpriser for fiber i Innlandet lønner det seg å sammenligne forskjellige tilbud fra flere leverandører slik at du får en bedre oversikt før du tar en avgjørelse. FiberDeal er en uforpliktende og gratis anbudstjeneste som hjelper deg med å finne, og sammenligne, tilbud på fiberbredbånd.

    Å bruke tjenesten er enkelt. Fyll ut skjemaet, så kommer vi i gang med å innhente tilbud som er tilpasset dine behov fra fiberleverandører i Innlandet.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    5 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    20 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    14 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    9 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    36 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    37 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    5 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    35 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    26 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    22 minutter siden