fiber kristiansand

Få tilbud på fiber i Kristiansand fra flere leverandører

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Her har vi samlet informasjon for deg som vil få raskere internett til boligen eller bedriften og bestille fiber i Kristiansand.

    Kan jeg få fiber i Kristiansand?

    Fibernettverket i Norge er i sterk vekst. Ettersom vi bruker mer og mer data for hvert år som går trenger man også infrastruktur som er dimensjonert for morgendagen. Med svært høye hastigheter er fiber en bærekraftig løsning. Denne typen internett presterer betydelig bedre enn tradisjonelt DSL-nettverk, og har kapasiteten vi trenger. Derfor jobbes det også for å utvikle fibernettet i Norge, og i tettbygde strøk vil de aller fleste kunne få fiber.

    Derfor er det også slik at du som ønsker det kan få fiber i Kristiansand – til bedriften eller boligen din. Hvordan tilkoblingen blir seende ut avhenger av hvor du bor i forhold til byen, samt hva slags bolig du befinner deg i. Dette ser litt annerledes ut mellom leilighet og hus, men det kommer vi tilbake til litt lenger ned i denne artikkelen.

    Dersom du bor i et område som ikke har fibernett enda er det stor sannsynlighet for at det allerede er planlagt for utbygging av infrastrukturen. Da er det lurt å ta kontakt enten med kommunen du bor i eller fiberleverandøren som bygger ut i ditt distrikt. Du vil få informasjon om planene og når man regner med ferdigstilling.

    Hvem leverer fiber i Kristiansand?

    Når du bor i Kristiansand kan du velge mellom flere forskjellige fiberleverandører. Visse leverer til både privat- og bedriftsmarkedet, mens andre spesialiserer seg på enten det ene eller det andre. Hvilken aktør som er best for deg avhenger av pris, behov og tjenestetilbud hos de forskjellige selskapene.

    På privatmarkedet kan du få fiber fra Altibox (via Altifiber eller Fiber Sør AS), Get og Telenor. Prisene mellom disse tre selskapene varierer, og du vil også møte på ulike priser på tilkobling til fibernettet. Utover dette har eksempelvis Altibox fiberkabel helt inn til eneboligene de kobler opp som prinsipp – mens Get også tilbyr hybridfiber (kombinasjon av fiberkabler og kobberkabler).

    Dersom du trenger fiber i Kristiansand til din bedrift har både Altibox og Get bedriftspakker. Utover dette leverer også GlobalConnect til firmaer i byen. GlobalConnect er en fiberleverandør som kun jobber mot bedriftsmarkedet, og dermed har spesialisert seg på fiberløsninger til dette kundesegmentet.

    Hvorfor skal jeg velge fiber?

    Så hva er egentlig poenget med å velge fiber som internettjeneste? Du har kanskje hørt at fiber er veldig mye raskere enn DSL-bredbånd. For å være mer nøyaktig er det mer enn ti ganger raskere enn internett koblet med kobberkabler. Forskjellen ligger i de fiberoptiske kablene som fibernett går på, og hvordan disse overfører datasignaler.

    Det er primært to konsepter man trenger å forstå for å skjønne hvordan fiber kan være så vanvittig mye raskere enn DSL. Det første er lysets hastighet. Det andre er totalrefleksjon. Lysets hastighet ligger på 300.000 km/sekund – og det er ved hjelp av lysblink fibernett sender data fra ett punkt til et annet.

    Totalrefleksjon handler om overflater. Når en overflate er så ‘tett’ at lyset ikke bryter gjennom den, har den totalrefleksjon. Tuben som fibrene i fiberoptiske kabler ligger inne i har denne egenskapen. Det betyr at lyssignalene – som går med lysets hastighet – er helt stabile, i og med at deler av dem ikke forsvinner ut gjennom tubens overflate.

    Å skaffe seg fiber handler ikke bare om en enklere og smidigere hverdag – der du aldri trenger å irritere deg over treg nedlasting eller dårlig forbindelse. Det handler også om å planlegge for fremtiden. Vi bruker mer og mer internettkapasitet for hvert år som går, og ved å satse på fiber dimensjonerer du boligen eller bedriften for morgendagens behov.

    Hvilke tjenester kan jeg få med fiber i Kristiansand?

    Her er en kort gjennomgang av hvilke alternativer du har å velge blant dersom du ønsker å skaffe deg det raskeste internettet på Kristiansandmarkedet.

    Privat

    Når du tegner fiberabonnement med en av leverandørene i nærområdet ditt velger du en hastighet på nettverket ditt. Dette kommer til uttrykk som én opplastingshastighet og én nedlastingshastighet. For eksempel:

    500 mbps / 500 mbps

    Dette står for megabits per sekund, og er kapasiteten du kommer til å ha på fiberlinjen din. Tjenestemessig er det med andre ord denne hastigheten som skiller mellom ulike fiberabonnementer på privatmarkedet.

    I tillegg kan du hos Altibox og Get velge å legge til et TV-abonnement sammen med fibernettet ditt. Da får du i pose og sekk: streaming med lynraskt internett.

    Bedrift

    På lik linje med privatmarkedet velger du en opplastingshastighet og en nedlastingshastighet. Det er vanlig å kombinere fibertjenesten med andre nettverkstjenester – spesielt om man bestiller fra et selskap som kun jobber mot bedrift. Det viktigste når du skal velge tjenester til bedriften er at du har god oversikt over hva dere trenger. Da vil de ulike leverandørene kunne få på plass skreddersydde bedriftstilbud på fiber i Kristiansand.

    Hva er viktig å huske på?

    Her er tre ting det er lurt å være oppmerksom på og tenke gjennom før man skaffer seg fiber.

    Utstyret du bruker

    Først og fremst: Routeren du bruker kan bli en flaskehals hvis du ikke er nøye med hvilken du velger. Da hjelper det ikke om du betaler for markedets raskeste og dyreste fiberpakke. Om dette utstyret ikke har kapasitet til å overføre med samme hastighet vil du aldri komme i nærheten av den kapasiteten du betaler for. Så husk på å skaffe en router som er tenkt til fibernettverk.

    Om du bor i leilighet eller hus

    Det er forskjellige løsninger for de som bor i leilighet og de som bor i hus. Hvis du eier eller leier i et borettslag eller sameie er det vanlig at styret har ansvar for utbyggingsavtalen med en lokal fiberleverandør. Deretter blir det hver enkelt beboers valg hvilke tjenester de ønsker. Bor du på den annen side i hus tar du selv kontakt med fiberleverandør og gjør avtale om utgraving og tilkobling til fibernettet.

    Sjekk hvor mye internett du faktisk trenger

    Avslutningsvis er det viktig at du tenker gjennom hvilke bruksvaner du har når du bruker nettet hjemme. Det er stor forskjell på noen som spiller tunge spill online og noen som primært sjekker eposten sin på morgenen. Det er ikke noe poeng å betale for mer fiber enn du faktisk bruker, så pass på å gjøre deg kjent med dette før du tegner abonnement.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    20 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    12 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    29 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    16 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    26 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    24 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    5 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    14 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    33 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    10 minutter siden