fiberdeal

Fiberleverandører i Norge

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Vi hjelper deg i søken etter det beste fibernettet til ditt behov.

    Ettersom flere og flere nordmenn bruker internett både hjemme og på jobb vokser etterspørselen. Infrastruktur for fibernett er også høyt prioritert, ettersom dette er bærekraftige løsninger som kan levere databruken vår i framtiden.

    Med mer etterspørsel kommer også mer konkurranse, og dette er en enkel gjennomgang av ulike leverandører av fiber i Norge, samt noen tips om hvordan du kan ta rett valg for dine behov.

    Anbefalte leverandører av fibernett

    Altibox GlobalConnectGet Viken Fiber

    Telenor

    Leverandører av fiber i Norge: Et overblikk

    Generelt kan man si at de fleste fiberleverandørene jobber i spesifikke områder av Norge. Dette er gjerne strømselskaper eller lignende som har gått inn i samarbeid med en internettleverandør. Dermed leverer de selv utbygging av fiberkablene, og internettjenesten via en tredjepart. Det største selskapet som driver samarbeid med mange lokale aktører er Altibox.

    Utover denne typen leverandørstruktur finnes det også landsdekkende selskaper som Get og Telenor, som tilbyr ‘full pakke’, med både utbygging av fibernett og internettjenesten i seg selv. Om man kan velge mellom begge disse alternativene vil avhenge av hvor man bor eller hvor bedriften ligger. Har man mulighet til å sammenligne begge leverandørtypene opp mot hverandre bør man gjøre det.

    Det drives mye utbygging for fiber rundt om i Norge, i all hovedsak for å tilrettelegge for fremtidens databehov. Vi bruker mer og mer internett for hvert år som går, og dette legger enormt press på signaloverføringen. Derfor er det også viktig at denne er så stabil og effektiv som overhodet mulig.

    Hvorfor fiber?

    Så hvorfor er det sånn at fiber prioriteres så høyt i Norges infrastruktur? Fibernett drives av fiberoptiske kabler. Disse har spesielt to egenskaper som gjør dem overlegne tradisjonelt DSL-bredbånd: signaloverføringens hastighet og stabilitet.

    Hastighet

    Forklaringen på hvorfor fibernett er så mye raskere enn DSL-nett ligger i hvordan datasignalene overføres. I fiberoptiske kabler gjøres dette nemlig ved hjelp av lyssignaler, og det betyr at når du har fibernett overføres dataen du vil laste med lysets hastighet. Det er 300.000 kilometer i sekunder, i motsetning til elektroners hastighet som ligger på bare 2400 kilometer i sekundet (elektroner er overføringsmetoden i DSL-nett). Man kan altså regne med et nettverk som er mer enn ti ganger så raskt når man går over til fiber.

    Stabilitet

    Utover dette har fibernettverk også den egenskapen at det er svært stabilt. Dette handler om tuben som fibrene ligger beskyttet av, som har noe som kalles for totalrefleksjon. Enkelt forklart betyr totalrefleksjon at lys ikke kan bryte gjennom overflaten. Altså får man signaler som reiser med lysets hastighet, og som ikke forstyrres eller forsinkes av lysbrytning.

    Med en økning i databruk for hvert år som går er det viktig for infrastrukturen at nettverket vi bruker er bærekraftig. Derfor er også fiber et så veldig godt alternativ.

    Hvem leverer fiber i Norge til privatmarkedet?

    Ettersom fibernettet vokser øker antallet leverandører av fiber i Norge. Noen av disse er landsdekkende og tilbyr fiber alle steder der det er bygget ut for det. Andre er lokale aktører, som spesialiserer seg på en enkelt del av landet, eksempelvis Østlandet eller Midt-Norge, og har samarbeid med en større aktør.

    Altibox

    Altibox var først ute i Norge med fiber i 2002. Leverandøren jobber mye med lokale aktører rundt om i landet. Du kan få TV og fiberbredbånd hos Altibox, og hastighet på opptil 1000 mbps/1000 mbps.

    Get

    Get er en landsdekkende leverandør av fiber i Norge, og har en historikk som går helt tilbake til 1967. Man kan bestille fiberbredbånd og TV-pakke fra selskapet, og Get tilbyr nedlastingshastighet på inntil 1250 mbps.

    Viken Fiber

    Viken Fiber er en lokal aktør som jobber med fiberutbygging og -leveranse på Østlandet. Selskapet samarbeider med Altibox, og man får dermed velge mellom disse tjenestene, samtidig som man får en lokal leverandør av sitt fibernettverk.

    Telenor

    De fleste nordmenn kjenner til Telenor, og telekomgiganten er aktiv på fibermarkedet også. Selskapet dekker hele landet, og tilbyr hastighet på sitt fibernettverk på opptil 500 mbps/500 mbps.

    Hvem leverer fiber i Norge til bedriftsmarkedet?

    Raskt internett er viktig på privaten – men på jobb er det ofte helt nødvendig for å få gjort arbeidsoppgavene sine. Dermed er også bedriftsmarkedet et viktig segment for fiberleverandørene i Norge, og visse selskaper spesialiserer seg helt og holdent på disse kundene.

    GlobalConnect

    Fordi GlobalConnect kun leverer til bedrifter har selskapet spesialisert seg på løsninger for dette markedet. Det betyr at du kan få veldig mye mer enn bare fiberbredbånd fra GlobalConnect; leverandøren tilbyr tjenester som nettverk, outsourcing og IT-sikkerhet også.

    Get Bedrift

    Get tilbyr fiber til både privat- og bedriftsmarkedet. På bedriftsiden kan man velge mellom fiber og hybridfiber, med hastighet på opptil 100 mbps/100 mbps med fiber og 200 mbps/20 mbps med hybridfiber.

    Altibox Bedrift

    Altibox samarbeider med lokale leverandører, og dersom du ønsker bedriftspakke fra selskapet må du kontakte den som ligger nærmest deres bedrift for å få et tilbud. Dette vil da være skreddersydd deres behov.

    Hva slags prisforskjeller er det blant ulike leverandører av fiber?

    På privatmarkedet er det variasjon blant de ulike leverandørene av fiber i Norge. Du betaler alltid mer for raskere internetthastighet, så det dyreste abonnementet vil være det raskeste. Samtidig skiller det en del mellom de forskjellige tilbudene. Derfor er det lurt at du sammenligner alternativene dine før du takker ja til et abonnement om fibernett.

    Med hensyn til dette er det greit å være oppmerksom på at det er de færreste husholdninger som behøver en hastighet på 1000 mbps/1000 mbps. I og med at man betaler såpass mye for hvert steg av raskere nett anbefaler vi at du finner ut av hvor mye du egentlig har behov for. Med mindre dere er flere i boligen som spiller tunge dataspill til alle døgnets tider, samtidig som andre i boligen streamer, er det lite sannsynlig at man trenger makskapasitet.

    Dersom det ikke er så viktig for deg med et par-tre hundrelapper forskjell i måneden er det lurt å gå for den leverandøren som du opplever at vil gi deg best kundeservice. Dette kan være vel så viktig hvis teknologien svikter, og bør være et viktig argument i tillegg til pris.

    Her på FiberDeal.no finner du en oversikt over alle selskapene i Norge som er aktive i bransjen og som har en viss størrelse.

    Ønsker du et tilbud på fiber eller bredbånd kan du få uforpliktende tilbud fra flere selskaper ved hjelp av kontaktskjemaet på denne siden.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    13 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    35 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    11 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    26 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    27 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    7 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    11 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    30 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    34 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    7 minutter siden