Fiber Møre og Romsdal

Fiberbredbånd i Møre og Romsdal

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fiberbredbånd tilpasset ditt behov

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud på fiber i Møre og Romsdal til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Møre og Romsdal er helt i toppen i Norge når det gjelder hvor mange av husstandene som har tilgang til fiberbredbånd. Dette betyr også mange valgmuligheter når det gjelder leverandører. Denne artikkelen går mer inn i hvilke tjenester og leverandører du har å velge mellom for fiber bredbånd i Møre og Romsdal, og hva du kan forvente å måtte betale.

    Tilgjengelighet av fiberbredbånd i Møre og Romsdal

    Møre og Romsdal har nå et godt utbygd fibernett, og nettverket vokser stadig. For de fleste finnes det flere leverandører å velge mellom. Samtidig finnes det også deler av Møre og Romsdal, særlig utenfor tettbygde strøk, som fortsatt ikke har tilgang til fiberbredbånd.

    Selv om fibernettverk er prioritert infrastruktur i Møre og Romsdal tar det fortsatt tid å bygge ut nettet slik at alle har tilgang til det. Det er derfor bare naturlig at fiberleverandørene prioriterer utbygging av de områdene med flest abonnenter.

    Du kan lett finne ut om fiberbredbånd er tilgjengelig i din del av Møre og Romsdal ved å bruke tjenesten til fiberdeal.no.

    Trådløs tilgang til fibernett

    Noen deler av Møre og Romsdal har så få brukere at det ikke vil være lønnsomt for fiberleverandørene å grave ned fiber. Andre områder er såpass nylig utbygget at fiber av den grunn enda ikke er tilgjengelig. Dette betyr likevel ikke nødvendigvis at fiber ikke er tilgjengelig.

    På mange steder i Møre og Romsdal som ikke dekkes av fibernettet direkte, kan man likevel koble seg til fibernettet trådløst. Dette gjøres ved å grave ned fiberkabel til en mast som husstander med fri sikt kan koble seg til ved hjelp av en antenne.

    En slik trådløs tilkobling gir fortsatt et bredbånd som er både raskere og mer stabilt enn mobilt internett eller ADSL.

    Overføring av data med lysets hastighet

    Ettersom fiberkabler benytter lys til overføring av data kan data overføres med lysets hastighet. Dette er mange ganger hurtigere enn de gamle kobberkablene som er begrenset til å kunne overføre data med lydens hastighet. Fibernettet gir også en mer stabil tilkobling enn Mobilnettet eller ADSL.

    Den lynraske overføringen av data gjør det mulig å streame musikk, video, spill, videokonferanser og mye mer med mindre forstyrrelser, eller forsinkelser .

    fiber bredbånd

    Hvem som tilbyr fiber i Møre og Romsdal

    Møre og Romsdal har allerede en rekke fiberleverandører. En av disse er Istad Fiber som er en Altibox-samarbeidspartner i Møre og Romsdal. Nordvest Fiber er en annen Altibox partner i Møre og Romsdal. Som kunde hos Istad fiber eller Nordvest Fiber har du tilgang til de vanlige Altibox tjenestene, som inkluderer både internett og attraktive TV pakker.

    Telia er en av de største aktørene innen telekommunikasjon og fiber i Møre og Romsdal. Etter sammenslåingen av Get og Telia tilbyr Telia nå både TV-tjenester, fiberbredbånd og mobilabonnement til kundene sine.

    Telenor er et gigantisk selskap med lange tradisjoner innen telekommunikasjon i Norge det er også største aktørene innen fiber i Møre og Romsdal. Telenor tilbyr tjenester for både privatpersoner og bedrifter, og inkluderer alltid på nett-garanti, nettvern og en sikkerhetspakke for PC i sine tjenester. De tilbyr også pakketilbud for TV og Internett.

    GlobalConnect er en fiberleverandør som har opplevd rask vekst i Møre og Romsdal i de siste. Selskapet er en seriøs utfordrer til gigantene Telia og Telenor, og tilbyr fremtidsrettede, tilpassede løsninger for bedrifter og private hjem i Møre og Romsdal.

    Få fiberbredbånd der du bor:

    Fiberbredbånd Ålesund Fiberbredbånd Stranda Fiberbredbånd Tingvoll
    Fiberbredbånd Molde Fiberbredbånd Vestnes Fiberbredbånd Sunndal
    Fiberbredbånd Kristiansund Fiberbredbånd Ulstein Fiberbredbånd Surnadal
    Fiberbredbånd Ørsta Fiberbredbånd Herøy Fiberbredbånd Smøla
    Fiberbredbånd Volda Fiberbredbånd Vanylven Fiberbredbånd Aure
    Fiberbredbånd Ulsteinvik Fiberbredbånd Giske Fiberbredbånd Fjord
    Fiberbredbånd Sykkylven Fiberbredbånd Åndalsnes Fiberbredbånd Averøy
    Fiberbredbånd Fosnavåg Fiberbredbånd Vestnes Fiberbredbånd Smøla
    Fiberbredbånd Hareid Fiberbredbånd Gjemnes Fiberbredbånd Aukra

    Ulike måter å koble seg til

    Om du kobler deg til fibernettet med en enebolig, en leilighet eller en bedrift, kan utgjøre relativt store forskjeller. For de som kobler til en enebolig er det vanlig å selv ta kontakt med fiberleverandøren.

    For de som bor i leiligheter eller borettslag er dette ofte en en noe forskjellig prosess ettersom det ofte er styret som tar en kollektiv avgjørelse for hvilken leverandør beboerne må bruke. Dette har fordelen at man som storkunde kan få en bedre avtale som kommer beboerne til gode. Samtidig ønsker stadig flere å ha muligheten til å velge selv, så dette blir stadig vanligere.

    Priser på fiber i Møre og Romsdal

    Det er vanlig at du betaler et installasjonsgebyr, som er en engangsutgift. Du vil også måtte betale og en månedlig abonnementspris som vanligvis fastsettes basert på valgt kapasitet og eventuelle tilleggstjenester. Månedspris ligger for mange på rundt 600 kr, men kan gå opp til over 1500 kr/mnd for tilkoblinger med stor kapasitet.

    Kapasiteten, som avgjør hvor fort du kan motta og sende data på tilkoblingen, måles i megabits per sekund. Kapasiteten på opplasting og nedlasting er ofte forskjellig. Uansett hvilken kapasitet du velger er det vanlig å oppleve en merkbart bedre ytelse målt i forhold til ADSL tilkoblinger som er vanlige i Møre og Romsdal.

    Forbedringen du opplever når du oppgraderer fra ADSL vil du oppleve uansett hvilken fiberleverandør du velger, men det er ingen grunn til å betale for mye. Det finnes en rekke med konkurrerende fiberleverandører i Møre og Romsdal med sterke variasjoner i priser og tilbud, og det kan være en del å spare ved å velge rett.

    Tjenester

    I Møre og Romsdal er det i dag standard at leverandører av fiberbredbånd tilbyr tilleggstjenester i tillegg til internett-tilkoblingen. En av de vanligste tilleggstjenestene er TV, mens andre tjenester ofte kan ha med kundestøtte eller sikkerhet å gjøre.

    Husk at det ikke alltid er nødvendig å ha den raskeste tilkoblingen. En rask fibertilkobling trenger ikke gjøre internettet ditt raskere dersom du for eksempel har en treg ruter i huset ditt. Kapasiteten du trenger avgjøres i stor grad av tjenestene du bruker og antall brukere på nettverket ditt.

    Ofte vil den billigste pakken være nok, men for nettverk med mange brukere der man driver med ressurskrevende aktiviteter slik som bruk av avansert videokonferanseutstyr, streaming av HD filmer eller nettbaserte dataspill, kan en tilkobling med mer kapasitet være nødvendig for å få den nødvendige ytelsen.

    Dette påvirker hastigheten din

    Selv om fiberkabler overfører data med lysets hastighet er den hastigheten du får på nettverket ditt vanligvis mye lavere. En av faktorene som bidrar til å redusere farten på hjemmenettverket ditt i forhold til fibertilkoblingen din er er ofte kablene du bruker til å overføre data mellom de store nedgravde fiberkablene, og hjemmenettverket ditt.

    Grunnen til dette er at det her ofte gjøres bruk av vanlige kobberkabler, som dermed begrenser den reelle overføringshastigheten fra lysets hastighet til den mye saktere lydens hastighet. Før du bestemmer deg for en fiberleverandør bør du derfor sjekke om de kobler boligen din til fibernettverket med kobber eller fiber.

    En annen viktig faktor som kan påvirke hastigheten på hjemmenettverket ditt er kapasiteten til det utstyret du bruker i nettverket hjemme. For eksempel kan ruteren du bruker i hjemmenettverket ditt begrenser hastigheten dersom den er feildimensjonert. Dersom du har for dårlig dekning for WiFi i huset ditt kan farten du opplever også bli saktere.

    Forstå markedet

    Dersom du forstår markedet vil du alltid kunne få en bedre deal. Brukere i Møre og Romsdal har veldig varierende behov, og det finnes derfor mange leverandører som tilbyr tilpassede løsninger for disse behovene. Noen eksempler kan være tilleggstjenester slik som backup-linjer og dedikert kundestøtte.

    Det finnes ikke standardpriser for fiber i Møre og Romsdal. Det lønner seg derfor å sammenligne tilbud fra ulike leverandører Da får du en bedre oversikt, og kan ta en avgjørelse som gir deg en bedre avtale og billigere fiberbredbånd.

    FiberDeal.no er en uforpliktende og gratis anbudstjeneste som hjelper deg med å finne, og sammenligne, tilbud slik at du kan finne billig fiberbredbånd. Det er lekende lett å bruke tjenesten. Start med å fylle ut skjemaet. Deretter setter vi i gang med innhenting av tilbud, tilpasset dine behov, fra fiberleverandører i Møre og Romsdal.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    16 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    25 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    27 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    20 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    9 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    28 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    26 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    4 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    16 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    22 minutter siden