Fiber Nordland

Fiber og bredbånd i Nordland

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett i Nordland tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    I Nordland finnes det i dag mange valgmuligheter når det gjelder leverandører og avtaler for fiber og bredbånd. Les videre for å finne ut mer om hva du bør tenke på når du velger leverandør for fiberbredbånd, hvordan tilgjengeligheten er for fiberbredbånd i Nordland, hvor mye ting koster, og mer.

    Fiberbredbånd-nettverket i Nordland

    Fibernettet i Nordland er allerede godt utbygd, og det forbedres kontinuerlig. Det finnes mange leverandører i markedet, så de fleste har flere leverandører å velge mellom, med mindre de bor langt fra tettstedene der det ikke er mange nok abonnenter til at det lønner seg å bygge ut nettet. Du kan bruke fiberdeal.no for å finne ut om fiberbredbånd er tilgjengelig hos deg.

    Trådløs fiber i Nordland

    Selv om du bor i et område der du ikke kan koble deg direkte til fibernettverket betyr dette likevel ikke at du ikke kan dra nytte av fibernettverket. Mange steder i Nordland kan du nemlig koble deg til fiber nettverket ved hjelp av såkalt “trådløs fiber” der fiberkablene legges til en mast med en sender og mottaker antenne.

    Husstander i nærheten som har fri sikt til masten kan dermed koble seg til ved hjelp av en antenne som monteres av bredbåndleverandøren. Slike trådløse tilkoblinger kan fortsatt gi en tilkobling som er både raskere og mer stabil enn mobilt internett eller ADSL.

    Data med lysets hastighet

    Fiberkabler overfører data ved hjelp av lys, som betyr at data overføres med lysets hastighet, mange ganger hurtigere enn de gamle kobberkablene. I tillegg til å være raskere er fibernettet også mer stabilt enn Mobilnettet eller en ADSL tilkobling.

    Med lynrask overføring av data kan du bruke IP telefoni, streame video, spille dataspill, lytte til musikk, eller ha videokonferanser og mye mye mer uten å trenge å bekymre deg for avbrudd, buffering, forstyrrelser eller forsinkelser på linjen.

    trådløst fiber Nordland

    Fiberleverandører i Nordland

    Nordland har mange forskjellige fiberleverandører, men her har vi tatt for oss noen av de mest dominerende leverandørene i Nordland i dag. En av de som er verdt å nevne er Signal Bredbånd som samarbeider med Altibox i Nordland. Kundene til Signal Bredbånd kan dermed nyte godt av hele utvalget av Altibox tjenester, inkludert internett, attraktive TV pakker og mer.

    Telia er en annen nevneverdig aktør når det gjelder fiberbredbånd i Nordland. Siden Get ble inkludert under Telia-merkenavnet driver Telia med både telekommunikasjon og fiber i Nordland, slik at Telia kunder nå kan kjøpe både TV-tjenester, fiberbredbånd og mobilabonnement alt på ett sted.

    Det gigantiske Telenor-konsernet har lange tradisjoner innen telekommunikasjon i Nordland, og i disse dager er fiber en viktig fokus for selskapets aktiviteter i Nordland. Telenor er en fiberleverandør for for både bedrifter og private boliger. De inkluderer en alltid på nett-garanti, nettvern og en sikkerhetspakke for PCer blant sine tjenester, i tillegg til TV og Internett.

    En viktig utfordrer i det norske markedet, som også har sterk vekst i Nordland, er GlobalConnect. Denne fiberleverandøren ser seg som en seriøs rival for telekommunikasjonsgigantene Telia og Telenor. I Nordland fokuserer selskapet på fremtidsrettede, tilpassede løsninger for bedrifter og private hjem.

    Få fiberbredbånd der du bor:

    Fiberbredbånd Bodø Fiberbredbånd Brønnøy Fiberbredbånd Nesna
    Fiberbredbånd Rana Fiberbredbånd Alstahaug Fiberbredbånd Grane
    Fiberbredbånd Narvik Fiberbredbånd Meløy Fiberbredbånd Bindal
    Fiberbredbånd Mo i Rana Fiberbredbånd Saltdal Fiberbredbånd Dønna
    Fiberbredbånd Mosjøen Fiberbredbånd Andøy Fiberbredbånd Evenes
    Fiberbredbånd Brønnøysund Fiberbredbånd Hemnes Fiberbredbånd Hattfjelldal
    Fiberbredbånd Leknes Fiberbredbånd Øksnes Fiberbredbånd Flakstad
    Fiberbredbånd Stokmarknes Fiberbredbånd Hamarøy Fiberbredbånd Rødøy
    Fiberbredbånd Svolvær Fiberbredbånd Steigen Fiberbredbånd Vega
    Fiberbredbånd Sandnessjøen Fiberbredbånd Bø Fiberbredbånd Beiarn
    Fiberbredbånd Vefsn Fiberbredbånd Leirfjord Fiberbredbånd Værøy
    Fiberbredbånd Vestvågøy Fiberbredbånd Sømna Fiberbredbånd Røst
    Fiberbredbånd Sortland Fiberbredbånd Gildeskål Fiberbredbånd Vevelstad
    Fiberbredbånd Fauske Fiberbredbånd Sørfold Fiberbredbånd Træna
    Fiberbredbånd Vågan Fiberbredbånd Lurøy Fiberbredbånd Moskenes
    Fiberbredbånd Hadsel Fiberbredbånd Herøy

    Tilkobling til fibernettet

    Tilkobling til fibernettet er vanligvis en litt forskjellig prosess om du kobler deg til med en enebolig eller en leilighet. Eiere av eneboliger vil vanligvis selv kontakte fiberleverandøren, mens det for de som bor i leiligheter eller borettslag ofte er styret som tar en kollektiv avgjørelse for hvilken leverandør beboerne må bruke.

    Når et leilighetskompleks eller et borettslag samler alle beboerne hos en leverandør har dette fordelen at man kollektivt kan forhandle frem en bedre avtale som kommer beboerne til gode i form av billig fiberbredbånd. Samtidig foretrekker mange friheten til å velge selv, så det er nå stadig vanligere at hver beboer velger sin egen leverandør.

    Hva fiberbredbånd koster i Nordland

    Når du først blir kunde er det vanlige at du betaler et engangs-installasjonsgebyr. I tillegg betaler abonnentene månedlig for tjenestene. Prisen bestemmes basert på kapasitet og tjenester som bestilles. For mange ligger prisen på omkring 600 kroner per måned, men priser på så mye som 1500 kroner er ikke uvanlig for de som trenger tilkoblinger med ekstra høy kapasitet.

    Hvor fort du kan motta og sende data måles i megabits per sekund. Her er det vanlig at farten på opplasting og nedlasting er forskjellig. Selv med den laveste hastigheten du kan velge for fibertilkoblingen din kan du regne med merkbart bedre ytelse i forhold til de vanlige ADSL tilkoblingene som lenge har vært standarden i Nordland.

    Tilbudene som er tilgjengelige, og hvor mye de forskjellige tilbudene koster varierer mye blant de ulike fiberleverandørene i Nordland. Alle de forskjellige leverandørene vil gi deg en bedre tjeneste enn de gamle ADSL tilkoblingene, men hvor mye bedre, og til hvilken pris varierer sterkt, og du kan spare mye på å velge rett.

    Tilleggstjenester

    Det er vanlig at fiberbredbånd-leverandører i Nordland ikke bare tilbyr internett-tilkobling, men også en rekke andre tilleggstjenester. En av de vanligste tilleggstjenestene er TV. Andre tjenester inkluderer ekstra god kundestøtte eller pakker som gir deg redusert sjanse for nedetid, eller økt nettsikkerhet.

    En rask fibertilkobling betyr ikke nødvendigvis at du får raskere internett dersom du for eksempel har en treg ruter i huset ditt. I tillegg må du velge den kapasiteten som passer til de tilleggstjenestene du benytter deg av, og hvor mange som benytter disse.

    Den billigste pakken dekker behovene til mange, men nettverk med mange brukere der man driver med ressurskrevende aktiviteter slik som bruk av avansert videokonferanseutstyr, streaming av HD filmer eller nettbaserte dataspill, er en raskere tilkobling kanskje nødvendig for å unngå forstyrrelser.

    Faktorer som reduserer hastigheten din

    Selv om fiberkabler overfører data med lysets hastighet opplever du ofte mye lavere hastigheter på nettverket ditt. Ofte begrenses farten på nettverket ditt av kabelen som kobler boligen din til fibernettet. Her brukes det ofte vanlige kobberkabler, og dermed begrenses overføringshastigheten til nettverket ditt automatisk til kobberkabelens maksimumskapasitet.

    Før du tar avgjørelsen om hvilken fiberleverandør du ønsker å bruke er det derfor en god ide å først få klarhet i om de planlegger å koble boligen din til fibernettverket med med en fiberkabel eller en vanlig kobberkabel som kommer til å virke begrensende på tilkoblingen din.

    For å få mest mulig ut av fibertilkoblingen din er det også viktig å passe på at kapasiteten til utstyret du bruker i hjemmet ditt, slik som for eksempel WiFi-ruteren, er dimensjonert til å håndtere kapasiteten til fibernettet, og at stedene der du bruker WiFi nettverket ditt har god dekning.

    Ta en velinformert avgjørelse

    Det er sjelden en god ide å ta avgjørelser uten nok informasjon. Dette gjelder også når du bestemmer deg for valg av fiberbredbånd-leverandør. Det finnes i dag mange fiberbredbånd-leverandører i Nordland med tilpassede løsninger slik som for eksempel tilleggstjenester som hjelper kundene med backup-linjer og dedikert kundestøtte og mye mer.

    Med så mange forskjellige tjenester finnes det egentlig ikke standardpriser, så man ender opp med å måtte sammenligne tilbudene selv. Vi har sett at det ofte kan lønne seg stort å sammenligne de forskjellige tilbudene som er tilgjengelige i Nordland for å finne ut hvilke leverandører som gir deg de beste avtalene og billigst fiberbredbånd.

    Den uforpliktende sammenligningstjenesten FiberDeal.no hjelper deg med å identifisere, og sammenligne, tilbudene slik at du lettere kan finne billig fiberbredbånd i Nordland. Tjenesten er kostnadsfri, og veldig lettvint å bruke. Fyll ut skjemaet for å komme i gang, så setter vi i gang med å hente inn tilbud som passer for dine behov fra fiberleverandører som er tilgjengelige i din del av Nordland.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    36 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    35 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    10 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    34 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    25 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    36 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    37 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    33 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    11 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    9 minutter siden