fiber rogaland

Slik finner du Rogalands beste tilbud på fiber

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett i Rogaland tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Rogaland har nå mange ulike leverandører for fiberbredbånd. Dette er gode nyheter for kundene, men samtidig gjør det jobben med å finne frem til det beste tilbudet litt vanskeligere. Med mange forskjellige abonnementer tilgjengelige blir det stadig mer å tenke på når du skal velge det som er rett for deg. Nedenfor går vi blant annet inn på en rekke ting som du bør være oppmerksom på når du velger fiberbredbånd-leverandør, hvordan tilgjengeligheten for fiberbredbånd er i Rogaland, og hvor mye ting koster.

    Hvorfor fiber?

    I fibernettverk overføres data med lysets hastighet. Dette er mye hurtigere enn kobberkabler som overfører data ved hjelp av lydsignaler. En annen stor fordel med fibernettet er at tilkoblingen er mer stabil enn både mobilnett og ADSL tilkoblinger.

    Den lynraske overføringen av data gjør det mulig å bruke IP telefoni, streame video, spille dataspill, lytte til musikk, eller ha videokonferanser og en mengde andre aktiviteter uten å bli forstyrret av frustrerende avbrudd, forstyrrelser eller forsinkelser.

    fiber bredbånd

    Fibernettverket i Rogaland

    I Rogaland er fibernettet bra utbygd, og det forbedres kontinuerlig. De fleste rogalendinger som tar seg tid til å sjekke hva som er tilgjengelig i markedet finner ut at de faktisk har flere fiberleverandører å velge mellom.

    Selv de som befinner seg i områder uten muligheter for direkte tilkobling til fibernettverket kan mange steder i Rogaland koble seg til fiber nettverket trådløst via en antenne dersom de har fri sikt til en mast tilkoblet fibernettverket.

    Leverandører av fiberbredbånd i Rogaland

    Det finnes mange leverandører for fiberbredbånd i Rogaland. Her har vi tatt for oss et utvalg av de som dominerer i markedet. Altibox representeres i Rogaland av Lyse, som leverer utvalget av Altibox tjenester, inkludert internett, attraktive TV pakker og mer.

    Etter at Get skiftet navn til Telia tilbyr også Telia både TV-tjenester, fiberbredbånd internett og mobilabonnement i Rogaland.

    I tillegg har Telenor lange tradisjoner som en etablert leverandør av telekommunikasjonstjenester i Rogaland, og i disse dager har Telenor en sterk fokus på utbygging av fiber i Rogaland. Tjenestene til Telenor inkluderer alltid på nett-garanti, nettvern, sikkerhetspakke for PCer i tillegg til de standard TV og Internett-tjenestene.

    GlobalConnect er også en viktig bredbåndsleverandør i Rogaland med sin fokus på fremtidsrettede, tilpassede løsninger for bedrifter og private hjem.

    Få tilbud på fiberbredbånd der du bor:

    Fiberbredbånd Ålgård Fiberbredbånd Hommersåk Fiberbredbånd Time
    Fiberbredbånd Åkrehamn Fiberbredbånd Haugesund Fiberbredbånd Gjesdal
    Fiberbredbånd Vigrestad Fiberbredbånd Hauge Fiberbredbånd Sola
    Fiberbredbånd Varhaug Fiberbredbånd Førdesfjorden Fiberbredbånd Randaberg
    Fiberbredbånd Tau Fiberbredbånd Egersund Fiberbredbånd Strand
    Fiberbredbånd Stavanger Fiberbredbånd Bryne Fiberbredbånd Hjelmeland
    Fiberbredbånd Skudeneshavn Fiberbredbånd Avaldsnes Fiberbredbånd Suldal
    Fiberbredbånd Sauda Fiberbredbånd Sandnes Fiberbredbånd Kvitsøy
    Fiberbredbånd Nærbø Fiberbredbånd Figgjo Fiberbredbånd Bokn
    Fiberbredbånd Moi Fiberbredbånd Eigersund Fiberbredbånd Tysvær
    Fiberbredbånd Lyefjell Fiberbredbånd Sokndal Fiberbredbånd Karmøy
    Fiberbredbånd Kvernaland Fiberbredbånd Lund Fiberbredbånd Utsira
    Fiberbredbånd Kopervik Fiberbredbånd Bjerkreim Fiberbredbånd Vindafjord
    Fiberbredbånd Kleppe Fiberbredbånd Hå
    Fiberbredbånd Jørpeland Fiberbredbånd Klepp

    Hvordan å koble seg til fibernettet

    Hvordan du kobler deg til fibernettet kan variere litt mellom eneboliger og leiligheter. For eneboliger er det vanlig at eieren selv kontakter fiberbredbånd-leverandøren. I leiligheter eller borettslag er vil ofte styret avgjøre hvilken leverandør beboerne må bruke.

    Kollektive forhandlinger kan bidra til å gi beboerne en bedre billigere bredbånd enn de ellers vanligvis ville fått, så dette kan være til fordel for beboerne. På den annen side er det stadig flere som ønsker å ha friheten til selv å bestemme sin egen fiberbredbånds-leverandør, så det er stadig vanligere at man også i leiligheter kan velge.

    Fiberbredbånd kostnader i Rogaland

    Før du som kunde kan begynne med å bruke fiberbredbåndet ditt må du vanligvis betale et engangs-installasjonsgebyr. Etter dette vil du bli belastet månedlig for tjenesten. Beløpet kan variere basert på kapasitet og tjenester som bestilles. Rundt 600 kroner per måned er vanlig, men priser på opptil 1500 kroner er heller ikke uvanlig for tilkoblinger med høy kapasitet.

    Hastigheten på overføring av data måles i megabits per sekund. Opplastingshastighet er ofte forskjellig fra hastigheten på nedlasting. Fiberbredbånd gir så god hastighet at selv de pakkene med lavest hastighet som du kan velge vil gi deg merkbart bedre ytelse enn de vanlige ADSL tilkoblingene som så lenge har vært vanlige i Rogaland.

    Det er stor variasjon mellom fiberleverandørene når det gjelder både priser og tilleggstjenester. Tilbudene som er tilgjengelige. Hvor mye de forskjellige tilbudene koster varierer også mye blant de ulike fiberleverandørene i Rogaland. Når det gjelder hastighet så vil alle de forskjellige leverandørene være hurtigere enn tradisjonelle ADSL tilkoblinger, men hvor stor forskjellen er, og hvor mye man må betale varierer sterkt, så her kan du spare mye på å velge rett.

    Andre tjenester

    Fiberbredbånd-leverandører i Rogaland tilbyr mer enn bare internett-tilkobling. De gir deg også tilgang til en rekke tilleggstjenester. Blant de vanligste tilleggstjenestene man kan kjøpe i en pakkeløsning er TV, ekstra god kundestøtte sikring mot nedetid, og økt nettsikkerhetstjenester.

    Når du kjøper tilleggstjenester må du velge den kapasiteten som kreves av disse tilleggstjenestene. Det er heller ikke slik at en rask fibertilkobling automatisk betyr raskere internett. En treg ruter i huset ditt kan for eksempel ikke behandle data like fort som fibernettet.

    For mange er de enkleste pakkene nok til å dekke behovene for hastighet, men på noen nettverk der nettet benyttes av mange brukere, eller der man driver med særlig ressurskrevende aktiviteter, slik som videokonferanser, streaming av HD filmer eller nettbaserte dataspill, er en raskere tilkobling ofte nødvendig for å unngå forstyrrelser.

    Slik unngår du å redusere hastigheten på nettet ditt

    Fiberkabler som overfører data med lysets hastighet betyr ikke at du opplever disse hastighetene hjemme dersom kabelen som kobler boligen din til fibernettet er laget av kobber. Mange leverandører bruker fortsatt kobberkabler når de kobler deg til fibernettet. Dette begrenser naturligvis farten på tilkoblingen din betraktelig.

    Før du bestemmer deg for en fiberleverandør bør du derfor sjekke om du får fiber helt inn til boligen din slik at du får muligheten til å nyte den fulle hastigheten til fibernettet. For å nyte full kapasitet av fibernettet er det også viktig å forsikre seg om at annet utstyr, slik som for eksempel WiFi-ruteren din støtter hastighetene til fibernettet, og at stedene der du bruker WiFi nettverket ditt har god dekning.

    Lettere å sammenligne, lettere å finne billig fiberbredbånd

    Dersom du bestemmer deg for et fiberbredbånd-abonnement uten å ha oversikten over hvilke andre tilbud som finnes i Rogaland er ender du fort opp med å betale for mye for fiberbredbånd-abonnementet ditt. Med så mange aktører i markedet kan det være mange tilbud om billig fiberbredbånd i området ditt uten at du vet om det.

    Leverandørene i Rogaland tilbyr en rekke etterspurte løsninger, slik som for eksempel backup-linjer, dedikert kundestøtte og diverse sikkerhetsprodukter. Det kan derfor være utfordrende å finne, og sammenligne produkter som passer for deg og dine behov.

    FiberDeal.no sin uforpliktende sammenligningstjeneste gjør denne prosessen med å identifisere og sammenligne tilbudene mye enklere slik at du nå har en lettvint måte å finne billig fiberbredbånd der du befinner deg i Rogaland. Tjenesten er kostnadsfri, og veldig lettvint å bruke.

    For å komme i gang er det bare å fylle ut skjemaet. Resten tar vi oss av, og så tar vi kontakt med deg når vi finner tilbud fra fiberleverandører tilgjengelige i din del av Rogaland som passer for dine behov.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    16 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    6 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    32 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    32 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    7 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    24 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    11 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    31 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    11 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    37 minutter siden