boligalarm stavanger

Få tilbud på fiber i Stavanger fra flere leverandører

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Hvis du bor i Stavanger og lurer på om du vil skaffe deg fibernett bør du ta en titt her. Vi har samlet den viktigste informasjonen for deg som vil komme deg på markedets raskeste internett.

    Kan jeg få fiber i Stavanger?

    En av de største fordelene med fiber er at det er en ettertraktet tjeneste. Det betyr også at man satser på å få utviklet denne infrastrukturen i Norge, og at det i de fleste deler av landet finnes muligheter for fiber. Så det korte svaret på dette spørsmålet er: Ja, du kan få fiber i Stavanger, med litt forbehold.

    Hvordan tilkoblingsprosessen ser ut vil nemlig avhenge av hva slags bolig du bor i, samt hvor i Stavanger-området du befinner deg. De stedene man fortsatt bygger ut fiber på er steder der det bor mindre folk, eller der det helt enkelt er vanskeligere å komme til – som øyer, fjorder eller fjellområder. Dersom du bor på et slikt sted kan du ta kontakt med fiberselskapet som jobber i nærområdet og forhøre deg om planene for utbygging.

    Med hensyn til boligen din er det forskjellige prosesser for å komme seg på fibernett mellom enebolig og leilighet. Bor du i hus tar du kontakt med en fiberleverandør og får tilbud om hvor mye det koster å legge fiber inn til husveggen. Når man bor i leilighet er det på den annen side sameiet eller borettslaget som tegner avtale med en fiberleverandør – du behøver bare å velge tjenestene du ønsker.

    Hvorfor skal jeg velge fiber?

    Kort fortalt? Fordi det er et raskere og mer stabilt bredbånd enn DSL. Dersom du ønsker deg fiber privat vil forskjellen handle om en enklere hverdag. Du vil med fiber få internett som har kapasitet til en hastighet som er mer enn ti ganger høyere enn den til DSL-bredbånd. Det er fordi fiberoptiske kabler overfører datasignalene ved hjelp av lys – og dermed kan overføre med lysets hastighet.

    Utover dette er fiberoptiske kabler mer stabile med hensyn til forstyrrelser enn kobberkabler. I og med at tuben fibrene beskyttes av har det som kalles for totalrefleksjon, bryter ikke lyset gjennom overflaten. Det fører til at man får en signaloverføring som er ekstremt effektiv og svært stabil.

    Til bedriften er det kanskje enda flere grunner til å velge fiber enn på privaten. Det fører til en enklere arbeidshverdag. Bedre arbeidsflyt. Og mer kapasitet for fremtiden. I en så næringsrettet by som Stavanger vil dette bare bli viktigere. Om man skal være innovativ og tenke framover trenger man teknologien som gjør det mulig.

    Hvem leverer fiber i Stavanger?

    I og med at Stavanger er et sentrum for både næring og mennesker finnes det flere leverandører av fiber til byen. Du gjør lurt i å sjekke pris og tjenestetilbud hos så mange som mulig. Fiber er dyrt jo høyere hastighet du velger, og det kan skille noen hundrelapper i måneden mellom laveste og høyeste pris.

    Lyse

    Lyse eies av 14 kommuner i Sør-Rogaland og er samarbeidspartner til Altibox i Stavanger. Det betyr at Lyse kobler deg opp på fibernettet, mens Altibox blir tjenesteleverandøren din. Du kan velge mellom et rent bredbåndsabonnement – eller fiberpakke i kombinasjon med TV hos Lyse.

    Get

    Get jobber på landsbasis i Norge, og er derfor et mulig alternativ for deg som ønsker fiber i Stavanger. Selskapet har både privat- og bedriftskunder, og er Norges nest største telekomaktør etter Telenor. På lik linje med Lyse/Altibox kan du få TV i kombinasjon med fiber hos Get.

    GlobalConnect

    Trenger du fiber til bedriften din i Stavanger? GlobalConnect har spesialisert seg på fiber til næringslivet, og tilbyr omfattende nettverkspakker som dekker selskapets behov i dag og i fremtiden. Når man skal dimensjonere for fiber er det viktig å tenke framover, og GlobalConnect har fokus nettopp på dette.

    Hvilke tjenester får man med fiber i Stavanger?

    Når man bestiller fiber privat er det i all hovedsak hastigheten man velger på nettverket sitt som skiller mellom tjenestene. Du kan som nevnt over få fiber i kombinasjon med et TV-abonnement, men utover dette er det nettverket i seg selv – og hvor raskt dette er – aktørene konkurrerer på.

    Med signaloverføring ved hjelp av lysets hastighet er det kanskje ingen overraskelse at fibernett kommer til å være raskt. Det er allikevel stor forskjell på de ulike tjenestene. Per i dag er den raskeste opplastingen på fiber i Stavanger på 1250 megabits i sekundet. Dette er det Get som leverer – da via sitt hybridfiber, og med en relativt lav nedlastingshastighet (50 mb/ps).

    Ellers er det vanlig at opplasting og nedlasting ligger likt med hverandre. Om du har 500 mbps opplasting får du altså 500 mbps nedlasting også. Du kan få dette opp til 1000 megabits per sekund, og ned til 75 megabits per sekund.

    På bedriftsmarkedet tar man kontakt med de forskjellige aktørene med sine spesifikke behov som arbeidsplass. Fordi alle firmaer er så ulike ser hver pakke litt annerledes ut. Det kan være lurt å velge en aktør som spesialiserer seg på bedrift, i alle fall om man har kompliserte og omfattende krav til sin internettjeneste.

    Hva er viktig å huske på?

    Det er spesielt to ting det er viktig å være oppmerksom på hvis du vil ha fiber i Stavanger.

    Hva slags fibernett får du med abonnementet ditt?

    Det er forskjell på fiber og fiber. Det vi mener med dette er hvordan boligen din kobles til de lynraske fiberkablene. En god tommelfingerregel er at jo mer fiberoptisk kabel du får, jo raskere blir nettverket ditt. Det er nemlig vanlig at det legges kobberkabel de siste meterne fram til boligen, og det vil ha innvirkning på hastigheten. Husk å dobbeltsjekke med leverandøren du går for.

    Hvilken hastighet trenger du?

    Som nevnt er det store forskjeller i prisene på fiber. Derfor er det også viktig å sørge for at man ikke betaler for mer fiber enn man egentlig trenger. Det er svært få husholdninger som har et reelt behov for 1000 mbps/1000 mbps, så husk på å sjekke hvordan dette er for deg og dine før du tegner abonnement på Stavangers raskeste fibertilbud.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    31 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    33 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    27 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    15 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    30 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    34 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    19 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    23 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    23 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    32 minutter siden