fiber tromsø

Få tilbud på fiber i Tromsø fra flere leverandører

FiberDeal er en uforpliktende og gratis anbudstjeneste som hjelper deg å finne fiber tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Lurer du på muligheten for å skaffe fiber i Tromsø? Her har vi samlet informasjon om leverandører, ting du bør huske på og tjenestetilbudet som finnes.

    Kan jeg få fiber i Tromsø?

    Det råder en generell enighet både i Norge og internasjonalt om at fibernett er fremtidens internett. Signaloverføringen denne teknologien muliggjør har så stor kapasitet at man over hele Norge har satset på fiber i nesten 20 år. Jo mer data vi bruker, jo mer internett behøver vi og derfor jobbes det kontinuerlig med å bygge ut fibernettet rundt om i landet.

    I Tromsø ble det gjort en storsatsning på fiberutbygging mellom mai og desember i 2018, med flere store aktører på plass. De fleste gatene i byen ble påvirket av arbeidet, og de gode nyhetene er at det nå finnes infrastruktur for markedets raskeste internett i Ishavsbyen. Svaret er altså at du absolutt kan få fiber i Tromsø – med noe forbehold om hvor langt fra tettbygde strøk du bor.

    Hvem leverer fiber i Tromsø?

    I Tromsø finnes det både aktører som jobber mot privat- og bedriftsmarkedet, samt en aktør som kun jobber mot bedrifter.

    Altibox

    Altibox var først ute i Norge med fiber og har hatt en enorm vekst siden 2002. I Tromsø leverer de fibernett til privatpersoner og bedrifter via sin lokale samarbeidspartner Signal. Signal er den største leverandøren av fiber til Nord-Norge.

    Get

    Get er på lik linje med Altibox en stor leverandør av fiber, og dekker hele Norge med sine tjenester. I tillegg til fibernett kan man også velge hybridfiber (kombinasjon av kabeltyper i tilkoblingen) når man tegner avtale med selskapet.

    GlobalConnect

    GlobalConnect er en ren bedriftsleverandør av fiberbredbånd, og har mulighet for å levere til selskaper som ønsker fiber i Tromsø. Denne tilbyderen har spesielt fokus på å dimensjonere for fremtidens internett hos sine kunder, og kan tilby omfattende løsninger.

    Hvilke tjenester kan jeg få?

    Leverandører av fiber til privatmarkedet har det til felles at man kan velge å kombinere internettabonnementet sitt med TV – eller ikke. Det betyr at du kan få hele underholdningspakken din dekket fra en og samme aktør – og streame så mye du vil med lynraskt internett. Når du kikker på fiber i Tromsø vil du se at både Altibox og Get har pakkepriser på disse to tjenestene.

    I tillegg til dette er det også vanlig at man kan inkludere et ruterabonnement hos tilbyderne. Dette handler om at ruteren kan bli en flaskehals i internettopplevelsen dersom den ikke er laget for å håndtere kapasiteten til fibernett. For å få mest mulig ut av abonnementet ditt trenger du altså utstyr som passer med teknologien.

    Til slutt er det selvfølgelig også slik at du velger en hastighet på nettverket ditt. Disse vil se litt annerledes ut avhengig av leverandør, men er alltid et uttrykk for nedlasting og opplasting. Du velger altså hvilken kapasitet du ønsker ned og opp i form av megabits i sekundet. Det er stor variasjon i prisene på de forskjellige pakkene, så husk på å sjekke at du ikke skaffer et abonnement som er større enn nødvendig.

    På bedriftsmarkedet er det vanlig at fiberinfrastruktur kombineres med andre nettverkstjenester. Dette kan være ting som ekstra sikkerhet, egen kommunikasjonsplattform eller skreddersydd nettverksstruktur. De ulike leverandørene i Tromsø vil kunne gi dere et konkret forslag på hva som funker best for deres selskap.

    Hva er poenget med fiber?

    Du er kanskje ikke helt sikker på om det egentlig er noe poeng med å skaffe seg fiber til boligen eller bedriften. Dere har et eksisterende internett som fungerer helt fint, og selv om linja kanskje er treg i blant er den bra nok allikevel. Som vi har nevnt tidligere handler fiber om å tenke framover – og å prioritere god teknologi for å skape en bedre og smidigere hverdag.

    Det absolutt største argumentet som taler for fibernett er hastigheten. Denne er uslåelig – det finnes per i dag ingen teknologi som gir raskere internett enn fiberoptiske kabler. Grunnen til dette er enkel: Fibernett overfører signaler ved hjelp av lysets hastighet.

    Så når du skaffer deg fiber i Tromsø kommer nettet til å laste i en hastighet på 300.000 kilometer i sekundet (avhengig av utstyret du velger, så klart). Det er ganske mye bedre enn kobberkabler (som DSL-bredbånd bruker), med en overføringshastighet på ca 2400 kilometer i sekundet.

    I tillegg er selve overføringen av informasjonen i fiberoptiske kabler veldig mye mer effektiv enn den i andre bredbåndstyper. Lyssignalene får reise uforstyrret, ved hjelp av at tuben fibrene ligger i har totalrefleksjon. Altså bryter ingenting av lyset gjennom utsiden.

    I praksis betyr dette at du med fiber får internett som er raskere og mer pålitelig. Med tanke på hvor mye vi bruker nettet i hverdagslivet vårt har dette mye å si. I mange jobbsituasjoner er det helt nødvendig at internett ikke krasjer – og at det er stabilt og raskt. Avslutningsvis er denne teknologien en type teknologi som har kapasitet til å takle fremtidens databehov også.

    Hva er viktig å huske på når jeg vil skaffe fiber i Tromsø?

    Det er spesielt tre ting du bør huske på dersom du skal få på plass fiber i Tromsø-området.

    Hva koster tilkoblingen?

    Dersom du bor i leilighet avhenger dette av om sameiet eller borettslaget allerede har installert fiber eller ikke. Om det finnes en avtale på deres bygg er det en enkel sak å få fiber inn i leiligheten sin. Er det på den annen side ikke fibertilknytning i bygget ditt må dette komme på plass i foreningen før du kan få det i leiligheten.

    Dersom du bor i enebolig må det graves fram til huset ditt, og dette kommer med en kostnad fra fiberleverandøren i ditt nærområde. Prisen vil avhenge av hvor langt du bor fra en eksisterende fiberlinje, samt hvor omfattende arbeidet er.

    Hvor mye internett trenger du?

    Vi nevnte så vidt over at det er stor forskjell i prisene på fiber i Tromsø. Dette handler da primært om hastigheten. Husk på at fibernett er svært raskt. Selv en treg fiberlinje vil være raskere enn en rask DSL-linje. Derfor er det heller ikke noe poeng i å betale for mer fiber enn du bruker. Leverandørene har god oversikt over hva ulike forbruksmønstre krever i internettkapasitet.

    Hva slags tilkobling får jeg?

    Det er variasjon i hva slags tilkoblingspraksis de ulike leverandørene av fiber i Tromsø har. Altibox har eksempelvis som grunnprinsipp at det skal trekkes fiberkabel helt inn til husveggen. Andre leverandører bruker en kombinasjon av fiber og kobber. Det er viktig at du sjekker hva slags kapasitet du vil få med de ulike av disse tjenestene.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    5 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    12 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    11 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    31 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    4 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    7 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    34 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    18 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    32 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    22 minutter siden