Fiber trøndelag

Finn billig fiberbredbånd i Trøndelag

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett i Trøndelag tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre








  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".









   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.








    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    I Trøndelag finner du mange flere leverandører av fiberbredbånd og andre bredbånd-alternativer enn du sannsynligvis er klar over. Det er derfor ikke ett å vite når du har funnet det beste tilbudet på bredbånd der du bor for deg i din situasjon. Under finner du mer informasjon om fiberbredbånd, trådløst fiberbredbånd, og mobilt bredbånd i Trøndelag, hvilke valgmuligheter som finnes i markedet, priser og annet du trenger å være oppmerksom på.

    Internett med lysets hastighet

    Fiberkablene som brukes i fiberbredbånd benytter lys til å sende data med lysets hastighet gjennom kablene. Resultatet er at du som bruker kan oppleve utrolig høye hastigheter i forhold til det du er vant med fra de gamle ADSL linjene. I tillegg er det ikke bare på hastighet fiberkablene bedre. Fiber gir også mer stabile kabler enn ADSL linjer.

    Bruksområdene til fiberbredbånd inkluderer blant annet IP-telefoni, strømming av film og video, dataspill, torrenting, musikk og videokonferanser. Fiberlinjene kan benyttes til de samme formålene som ADSL linjene. Hovedforskjellen er at fiber er raskere og mer stabilt, med færre forstyrrelser, avbrudd og forsinkelser på tilkoblingen.

    trådløst fiber

    Fiberutbyggingen i Trøndelag

    I det siste har det blitt satset stort på utbygging av fiberbredbånd i Trøndelag. Det er allerede mange selskaper som deltar i utbyggingen av fibernettet, og de store subsidiene fra staten for fiberutbygging betyr at mindre tettbygde strøk også får nyte godt av fiber.

    Trøndelag er et stort område, og til tross for stor aktivitet i utbyggingen av fiber de siste årene har noen områder i Trøndelag fortsatt ikke tilgang til det fysiske fibernett. Dette gjelder typisk områder med nybygging, eller områder som befinner seg langt fra de tettere befolkede områdene.

    Selv i slike områder hender det ofte at mange likevel kan koble seg til fibernettet ved hjelp av trådløs fiber. Dette gjøres ved at en antenne monteres på et sted som ha fri sikt til en mast som er tilkoblet fibernettet. Denne typen trådløs tilkobling kan fortsatt oppnå en ytelse som er bedre enn ADSL. Et annet lettvint alternativ for deg som ikke har lyst til å gå gjennom prosessen med å få fiberbredbånd eller trådløs fiber installert er å bruke mobilt bredbånd.

    Mobilt bredbånd kan være et godt alternativ for de som bare har en midlertidig adresse og ikke ønsker å ta seg av installering av en mer permanent løsning. Det er også en god løsning for de som befinner seg på steder der fiber ikke er tilgjengelig, eller for de som trenger å ha pålitelig bredbånd med seg ut på tur på hytta, på jobb, i bilen eller andre steder.

    Fiberleverandører

    Altibox er en av de dominerende fiberleverandørene også i Trøndelag. Dette firmaet leverer løsninger for internett, attraktive TV pakker og mer. Altibox leverer ofte tjenestene sine ved hjelp av partnerbedrifter som driver lokale fibernettverk. Altibox samarbeider med Med NTE i Trøndelag.

    Telia og Telenor har også en sterk tilstedeværelse i Trøndelag, der de tilbyr både fiberbredbånd, TV og mobilt bredbånd. Telenor som har fokusert en del på bedriftsmarkedet i Trøndelag tilbyr blant annet en alltid-på-nett-garanti og avanserte tjenester for nettvern for brukerne sine.

    En annen viktig fiberbredbånd-leverandør i Trøndelag er GlobalConnect. Tjenestene til dette selskapet inkluderer mange innovative og fremtidsrettede løsninger for både bedrifter og private husholdninger.

    Bosted og tilkobling

    Hvor du bor kan bety litt for måten du kobler deg til fibernettet på. De som bor i enebolig har som regel muligheten til å kontakte fiberleverandøren direkte, for så å selv bestemme seg for hvilken fiberbredbånd-pakke de til slutt velger. For de som bor i borettslag eller leilighet er det ofte styret som tar avgjørelsen, og inngår en felles avtale for fiberbredbånd.

    Fordelen av å ha felles forhandlinger og en felles fiberbredbånd-leverandør er at man kan få en kollektiv avtale med billigere fiberbredbånd. Hvor god denne avtalen blir kommer an på antallet boenheter som kankoble seg til, samt forhandlingsferdighetene til styret. Selv om pris er viktig er valgfrihet viktigere for mange. Det begynner derfor nå å bli vanligere beboerne selv får velge bredbåndsleverandør.

    For fiberbredbånd er det vanlig at man må betale et installasjonsgebyr, som blant annet dekker den fysiske installasjonen. Deretter betaler man et månedlig abonnementsbeløp som kommer an på den kapasiteten man ønsker. Vanligvis er fiberabonnement uten begrensninger på hvor mye data du sender.

    Dersom du ønsker å unngå installasjonen og de medfølgende gebyrene er mobilt bredbånd et glimrende alternativ. Mobilt bredbånd kommer uten installasjonsgebyr, og helt uten bindingstid. Du betaler også for hvor mye du data du benytter i stedet for å betale for hastigheten, så dette kan være særlig gunstig dersom du ikke er en storbruker av data.

    Finn fiberbredbånd der du bor:

    Fiberbredbånd Namsos
    Fiberbredbånd Steinkjer
    Fiberbredbånd Ørland
    Fiberbredbånd Trondheim
    Fiberbredbånd Orkanger
    Fiberbredbånd Hitra
    Fiberbredbånd Røros
    Fiberbredbånd Oppdal
    Fiberbredbånd Stjørdal
    Fiberbredbånd Malvik
    Fiberbredbånd Hommelvik
    Fiberbredbånd Klæbu
    Fiberbredbånd Rørvik
    Fiberbredbånd Buvika
    Fiberbredbånd Orkanger
    Fiberbredbånd Verdal
    Fiberbredbånd Levanger
    Fiberbredbånd Brekstad
    Fiberbredbånd Kolveried

    Hastighet og pris

    For fiberbredbånd settes prisen på det månedlige abonnementet ditt basert på hvilken hastighet du velger for bredbåndstilkoblingen. Eventuelle tilleggstjenester du bestiller vil også naturligvis virke inn på prisen. Det er vanlig å betale rundt 600 kr per måned for fiberbredbånd, men opp til 1500 kroner er heller ikke uvanlig for abonnement med mange tjenester og høyere hastighet.

    Hastighet på bredbånd måles i Mbps, og det er vanlig at du vil få en opplastingshastighet som er noe forskjellig fra nedlastingshastigheten din. Uansett hvilket abonnement du kjøper vil du som regel se en klar forbedring i hastighet både på opplasting og nedlasting med fiberbredbånd i forhold til ADSL.

    Alle Fibertilkoblinger er bedre enn ADSL, men dette betyr ikke at alle fibertilkoblinger er like. Det er ofte store forskjeller i både priser og innhold i pakkeløsninger som tilbys av ulike fiberleverandører i Trøndelag. Dersom du vilfinne den billigste og beste bredbåndsløsningen for deg er det derfor viktig å sammenligne tilbud fra flere relevante leverandører.

    Unngå tregt Internett

    En fiberbredbånd-tilkobling sender dataene dine med lysets hastighet, og da er det lett å få høye forventninger når det gjelder surfing på nettet, strømming av film og lignende. Realiteten er at selv om en fibertilkobling gjør det mulig med høyhastighets-dataoverføring så finnes det mange faktorer som i realiteten begrenser hastigheten du opplever.

    En typisk flaskehals for hastigheten til fiberkabelen din er dersom leverandøren din ikke legger fiber helt inn til boligen din, men heller sparer penger ved å bruke vanlig kobberkabel fra nærmeste fibernett-node og inn i boligen din.

    En annen typisk begrensende faktor er WiFi-ruteren din. I mange tilfeller er eldre rutere ikke laget for å håndtere hastigheten til fibernettet, og virker derfor som en flaskehals som reduserer hastigheten inn og ut av WiFi nettverket ditt. Dersom dette er faktum får du ikke fullt utbytte av fiberbredbåndet ditt, og bør vurdere om det er verdt det å investere i en ny ruter med bedre kapasitet.

    Dekningen på de stedene der du bruker WiFi nettverket ditt kan også bidra til at du opplever redusert hastighet. Heldigvis kan du fikse dette med å kjøpe repeatere som forbedrer dekningen der du bruker WiFi nettverket ditt, eller enkelt og greit ved å flytte ruteren til et mer strategisk sted.

    Dra fordel av anbudstjenester

    Du kan i dag få mye billigere fiberbredbånd i Trøndelag enn det som var mulig før i tiden. Dette kommer i stor grad av at det nå er mye mer konkurranse om kundene for fiberbredbånd. Samtidig har alt denne konkurransen ført til et uoversiktlig marked for bredbånd i Trøndelag, med massevis av tilbud som bare de færreste har tid til å sette seg inn i.

    Alternativet til å gjøre dette selv er å bruke den tidsbesparende anbudstjenesten til fiberdeal.no. Slik vil du kunne motta de mest relevante tilbudene om billig fiberbredbånd fra leverandører i Trøndelag uten at du selv trenger å gå gjennom prosessen med å finne, og vurdere, hvert enkelt tilbud. Denne lettvinte tjenesten er er helt uforpliktende, og koster deg ingenting.

    Dersom du ønsker å finne det beste fiberbredbåndet for deg, men foretrekker gjøre det uten å kaste bort timesvis med verdifull tid, kan du lett komme i gang med fiberdeal.no. Fyll ut det enkle skjemaet, så starter vi letingen etter billig fiberbredbånd for deg i Trøndelag. Du kan selv takke ja eller nei når vi sender deg tilbudene. Høres dette greit ut?

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    16 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    18 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    22 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    25 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    29 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    37 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    21 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    29 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    32 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    11 minutter siden