boligalarm trondheim

Få tilbud på fiber i Trondheim fra flere leverandører

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud på fiber i Trondheim til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Bor du i Trondheim og lurer på om du skal skaffe fiber? Her har vi samlet relevant informasjon slik at det blir enklere for deg å få på plass en løsning du blir fornøyd med.

    Kan jeg få fiber i Trondheim?

    Fibernettverket i Norge er i stor vekst. Denne infrastrukturen prioriteres høyt, fordi tilgang på stabilt og raskt internett blir viktigere og viktigere – både i profesjonell og privat sammenheng. Det betyr også at fiberleverandørene jobber på spreng for å bygge ut nettverket, og har kommet såpass langt at i tettbygde strøk rundt om i landet så får man tilgang på fiber.

    Som Norges tredje største by er det altså ikke noe problem å skaffe seg fiber i Trondheim. Det finnes flere leverandører å velge blant, og tilkoblingen vil primært handle om kostnad og boligens beliggenhet. Dersom du bor i leilighet er det sameiet eller borettslaget som legger opp for fiber i bygget. I enebolig tar du kontakt med den leverandøren du ønsker og får på plass en avtale direkte med dem. Vær forberedt på å betale en del tusenlapper for tilkoblingen avhengig av hvor i Trondheim du bor.

    Dersom du bor lenger unna Trondheim kan det hende at fibernettet ikke har nådd deg enda. Da kan du imidlertid ta kontakt med de som bygger i ditt nærområde og forhøre deg om tidsplanen for utbyggingen.

    Hvorfor bør jeg skaffe meg fiber i Trondheim?

    Fibernett er det raskeste faste bredbåndet du kan skaffe deg i dag. Det går via fiberoptiske kabler, som overfører datasignaler ved hjelp av lys. Når du åpner en nettside på datamaskinen eller mobilen din er innholdet du ser en visuell oversettelse av binærkode – 1-tall og 0-tall. Tallsekvensene oversettes til en lyssekvens i fibernettet (blink for 1, mørkt for 0), og kan bevege seg i en enorm hastighet.

    Hastigheten er altså den beste grunnen til å skaffe seg fiber i Trondheim. Du vil få en helt annen internettopplevelse, og føle deg trygg på at uansett hva du bruker nettverket til, så kommer det til å fungere. Denne stabiliteten er den andre gode grunnen til at fibernett gjør hverdagen så mye enklere; fiberkablene er nemlig betydelig mer pålitelige enn kobberkablene som brukes i eldre DSL-internett.

    Selve fibrene som overfører datasignalene fra satellitt til maskin er syltynne. Derfor må de ligge inne i en kabel, og denne har en egenskap som kalles for totalrefleksjon. Når en overflate besitter denne egenskapen bryter ikke lys gjennom den. Og i og med at signalene overføres ved hjelp av lys er dette like med mer stabilt internett.

    Hvem leverer fiber i Trondheim?

    Det er flere leverandører av fiber i Trondheim, og hvem du bør velge avhenger primært av om du trenger fiber til bedriften eller fiber til hjemmet. Det finnes visse selskaper som spesialiserer seg på fibernett til bedrift, og som dermed kan skreddersy en gunstig pakke avhengig av behov.

    På privatmarkedet er det forholdsvis like tilbud fra leverandør til leverandør. Her vil du finne visse pris- og hastighetsforskjeller, men disse er sjeldent betydelige. Allikevel er det vel verdt å sjekke, så sparer du kanskje noen hundrelapper i måneden.

    NTE

    Nord Trøndelag Elektrisitetsverk har samarbeidsavtale med Altibox, og leverer dermed fiber i Trondheim på privatmarkedet. Dersom du ønsker å gå for denne leverandøren velger du blant Altibox sine pakker – du kan få fibernett i kombinasjon eller uavhengig av TV – og hastigheter.

    Get

    Get tilbyr også fiber i Trondheim, og på lik linje med NTE kan du velge mellom et enkeltstående fiberabonnement eller en pakkepris. Get tilbyr fiber til både privat- og bedriftsmarkedet. Dersom du ønsker Get til din bedrift tar du kontakt for et skreddersydd tilbud.

    GlobalConnect

    GlobalConnect er en bedriftsleverandør av fibernett, og kan dermed tilby svært gode løsninger som er helt spesialtilpasset til deres profesjonelle behov. Fokus er på å bygge for fremtiden og internettbehovene man vil ha som bedrift da, så dersom dere ønsker å skalere for fiber i Trondheim kan GlobalConnect være et godt alternativ.

    Hva slags tjenester kan man få med fiber?

    Fibertjenester handler i all hovedsak om hastigheten du velger på nettet ditt. Fiber vil uansett være raskere enn det du er vant med fra før. Allikevel er det stor variasjon i hvor mange megabits fiber har kapasitet til å laste opp og ned i sekundet. Dette er det også viktig at du tenker gjennom når du skal velge leverandør.

    Hastigheten på internett regnes alltid i opplasting og nedlasting; hvor mye kapasitet har nettverket til å laste ned eller laste opp. Dette vil ha mye å si for selve internettopplevelsen, i og med at det kan påvirke hvor fort en film laster, hvor tydelig lyd og bilde man har i en videosamtale eller hvordan Netflix streamer. Det er imidlertid ingen grunn til å skaffe seg mer enn man trenger. Privat kan du kombinere fibernett med en TV-pakke.

    På bedriftssiden er det vanlig at man i kombinasjon med fibernett får på plass en del sikkerhetsløsninger. Eksempelvis kan man behøve ekstra brannmur – eller en redundanslinje dersom man har ansvar for kritiske prosesser i bedriften. Fordi selskapers arbeidshverdag er så ulike må man be om et eget tilbud når man skal skaffe fiber i Trondheim.

    Dette skal du tenke på når du vil skaffe fiber i Trondheim

    Å komme seg på fibernettet er ingen stor sak, men det er visse ting du bør tenke gjennom i forbindelse med abonnementet ditt.

    Hvordan skal du koble deg til fiberlinja?

    Dette er steg en i prosessen og vil som nevnt over avhenge av hva slags bolig du bor i, samt hvor denne ligger. Når du bor i leilighet er det vanlig at sameiet tegner en avtale med en leverandør. Deretter får du mulighet til å velge hvilken hastighet du ønsker på fibernettet ditt, samt om du vil ha en TV-pakke inkludert. Bor du derimot i enebolig graves det ut fram til huset, slik at du får en direkte tilknytning til hovedlinja som ligger i ditt nærområde.

    Hvordan skal du få så mye ut av fibernettet som mulig?

    Den hastigheten du faktisk ender opp med når du får på plass fiber i boligen avhenger av flere ting. Først og fremst er det variasjon i hvilke kabler som brukes for å koble deg til fibernettet. Jo mer av kablene som er fiberkabler, jo raskere blir nettverket. Utover dette vil også routeren du velger ha mye å si. Det hjelper ikke med lynraskt kablet internett hvis WiFi-signalet ikke er dimensjonert for fiber.

    Hvor mye data behøver du?

    Dette er viktig fordi det vil fastsette hvilken pris du betaler for fiber i Trondheim. Det er cirka dobbelt så dyrt med den høyeste hastigheten som med den laveste. Det er heller ikke noe poeng å ha det raskeste fibernettet i Trondheim hvis du ikke egentlig behøver det. Snakk med aktuelle leverandører om hvilken hastighet de anbefaler for ditt hverdagsbruk.

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    22 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    33 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    19 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    29 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    11 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    7 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    22 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    22 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    26 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    7 minutter siden