Fiber Vestland

Fiber og Bredbånd i Vestland

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett i Vestland tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud på fiber til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Finn billig fiberbredbånd i Vestland

    Det finnes flere leverandører av fiber og bredbånd på Vestlandet enn de fleste har hørt om. Det er derfor vanskeligere enn noen gang før å være trygg på at man har funnet det beste tilbudet på fiberbredbånd som er tilgjengelig. Fortsett å lese under dersom du ønsker å finne ut mer om fiberbredbånd på Vestlandet, hva der er å velge mellom, priser og annet man bør tenke på.

    Raskt og stabilt internett

    Fiberbredbånd er en avansert teknologi som bruker lys til å sende data gjennom kablene med lysets hastighet. Dette er en mye raskere metode for overføring av data enn både mobilnettet og de gamle ADSL linjene. For øvrig er det ikke bare farten som gjør fiberkablene bedre enn andre kabler. De er nemlig også mer stabile enn både mobilnett og ADSL linjer.

    Fiberbredbånd brukes til alt som ADSL linjer kan brukes til, slik som eksempelvis IP-telefoni, video, dataspill, musikk, videokonferanser og så videre. Vanligvis opplever brukere som bytter til fiber at de får færre forstyrrelser, uventede avbrudd eller forsinkelser på linjen, i tillegg til en markant forbedring i hastigheten.

    trådløst fiber

    Fiber-infrastruktur i Vestland

    Vestlandet ligger veldig langt fremme når det gjelder fiber-infrastruktur, og nettet utbygges stadig ved hjelp av satsing både fra private aktører og staten. I mange tilfeller er fiberbredbånd til og med også tilgjengelig for de som bor litt utenfor dekningsområdet til fiberkablene. For de som har fri sikt til en mast som er koblet til fibernettverket går det nemlig an å koble seg til fibernettverket trådløst med en antenne.

    Altibox har en dominerende rolle som fiberleverandør av bredbånd internett, attraktive TV pakker og mer på vestlandet. Tjenestene til Altibox distribueres i samarbeid med en rekke individuelle fiberleverandører inkludert Altifiber, Bergen Fiber, BKK Breiband, Finnås Kraftlag, Hardangernett, Haugaland Kraft, Klepp Energi, Lyse, og Strøyma.

    Telia og Telenor er sterkt representerte i innen Fiberbredbånd på vestlandet. Disse store kommunikasjonsselskapene er begge leverandører av både fiberbredbånd, TV, mobilabonnement og andre relaterte tjenester på vestlandet.

    Telenor er særlig etablert i bedriftsmarkedet for telekommunikasjonstjenester på vestlandet, og har i dag en stor satsing på gang innen fiber. Telenor tilbyr blant annet alltid på nett-garanti, og nettvern som tilleggstjenester for brukerne sine.

    GlobalConnect en ny, men viktig leverandør av fiberbredbånd i Vestland. Selskapet tilbyr en rekke innovative, fremtidsrettede og tilpassede løsninger for både bedriftsmarkedet og privatmarkedet. GlobalConnect vokser i dag raskt over hele landet, og er en seriøs utfordrer for de andre leverandørene på vestlandet.

    Få tilbud på fiber der du bor:

    Fiberbredbånd Alver Fiberbredbånd Kinn Fiberbredbånd Vaksdal
    Fiberbredbånd Askvoll Fiberbredbånd Kvam Fiberbredbånd Vik
    Fiberbredbånd Askøy Fiberbredbånd Kvinnherad Fiberbredbånd Voss herad
    Fiberbredbånd Aurland Fiberbredbånd Luster Fiberbredbånd Øygarden
    Fiberbredbånd Austevoll Fiberbredbånd Lærdal Fiberbredbånd Årdal
    Fiberbredbånd Austrheim Fiberbredbånd Masfjorden Fiberbredbånd Askøy
    Fiberbredbånd Bergen Fiberbredbånd Modalen Fiberbredbånd Leirvik
    Fiberbredbånd Bjørnafjorden Fiberbredbånd Osterøy Fiberbredbånd Osøyro
    Fiberbredbånd Bremanger Fiberbredbånd Samnanger Fiberbredbånd Straume
    Fiberbredbånd Bømlo Fiberbredbånd Sogndal Fiberbredbånd Førde
    Fiberbredbånd Eidfjord Fiberbredbånd Solund Fiberbredbånd Arna
    Fiberbredbånd Etne Fiberbredbånd Stad Fiberbredbånd Florø
    Fiberbredbånd Fedje Fiberbredbånd Stord Fiberbredbånd Vossevangen
    Fiberbredbånd Fitjar Fiberbredbånd Stryn Fiberbredbånd Knarvik
    Fiberbredbånd Fjaler Fiberbredbånd Sunnfjord Fiberbredbånd Odda
    Fiberbredbånd Gloppen Fiberbredbånd Sveio Fiberbredbånd Norheimsund
    Fiberbredbånd Gulen Fiberbredbånd Tysnes Fiberbredbånd Ågotnes
    Fiberbredbånd Hyllestad Fiberbredbånd Ullensvang Fiberbredbånd Sogndalsfjøra
    Fiberbredbånd Høyanger Fiberbredbånd Ulvik

    Tilkobling

    Om du bor i borettslag, leilighet eller enebolig kan ha litt å si for hvordan du kobler deg til fibernettet. De som bor i enebolig tar som regel selv kontakt med fiberbredbånd-leverandørene, og må finne ut hvilken som passer best for seg.

    For de som bor i leilighet eller borettslag er styret ofte involvert i denne avgjørelsen. Ofte forhandler styret kollektivt med fiberleverandører på vegne av beboerne, og tar en avgjørelse som gjelder for alle beboerne.

    Denne typen kollektive forhandlinger kan resultere i billig fiberbredbånd om styret er flinke å forhandle, og benytter forhandlingsposisjonen sin effektivt. Samtidig er det stadig vanligere at beboerne i kollektiv og leiligheter forlanger å ha frihet til å velge fiberbredbånds-leverandøren sin selv.

    Når man kobler seg til fibernettet er det vanlig å måtte betale et installasjonsgebyr. Deretter må man betale en månedlig sum i henhold til det abonnementet man velger. Installasjonsgebyret dekker fysisk installasjon i hjemmet ditt i de tilfellene dette er nødvendig.

    Abonnement og tjenester

    Månedlige abonnementspriser kommer an på hvor rask internett-tilkobling du vil ha, og de tjenestene du bestiller. De fleste ender opp med å betale 600 kr eller mer per måned. Det er ikke uvanlig å betale rundt 1500 kroner i måneden for høyere kapasitet.

    Den overføringshastigheten du velger blir målt i megabits per sekund. Det er vanlig at tilkoblingen din har opplastingshastighet som er forskjellig fra nedlastingskapasiteten. Uansett hvilken pakke du velger vil du mest sannsynlig føle en markant forbedring i farten og stabiliteten dersom du oppgraderer til fiberbredbånd fra ADSL.

    Alle fiberbredbånd-alternativene du finner vil vanligvis være raskere enn ADSL. Men samtidig vil det være store forskjeller ute å gå mellom individuelle fiberleverandører på vestlandet. Forskjellene vil du finne både i prisene og pakkeløsningene de tilbyr. Å sammenligne tilbud fra flere leverandører er derfor nødvendig for å kunne finne billig fiberbredbånd.

    Nå er det veldig vanlig at fiberleverandørene tilbyr pakkeløsninger for TV på vestlandet. Samtidig har mange av leverandørene også tatt dette steget videre, og tilbyr slike ting som utvidet kundestøtte, sikring mot nedetid, og tjenester relatert til nettsikkerhet. Du bestemmer ofte selv hvilke av disse tilleggstjenestene du ønsker å betale for når du kjøper pakken din.

    Unngå lav hastighet

    Med fiberkabler sendes data med lysets hastighet. Dette høres jo fantastisk ut, men for mange er det ikke bare internett-tilkoblingen som begrenser hvor raskt du kan surfe på Internett. En typisk flaskehals kan oppstå dersom leverandøren din sparer penger ved å legge vanlig kobberkabel fra fibernettet og inn til huset eller leiligheten din, i stedet for å legge fiber helt inn.

    Mange er også selv skyldige i å gjøre nettverket tregere på grunn av utstyret som brukes. WiFi-rutere og repeatere må for eksempel så godt som mulig støtte farten på fiber-tilkoblingen din. Du må også ha god nok dekning der du bruker WiFi nettverket ditt, eller installere repeatere, for å kunne nyte den hastigheten fibernettet leverer så godt som mulig.

    Bruk anbudstjenesten til din fordel

    Konkurranse i fiberbredbånd-markedet betyr billig fiberbredbånd, men ofte bare dersom du benytter deg av sjansene som byr seg. Dette gjør du mest effektivt ved å sette fiberleverandørene opp mot hverandre og la dem konkurrere, men det finnes flere leverandører på vestlandet enn mange er klar over, så det kan være tidkrevende å gjøre dette selv.

    Alternativet er å bruke en tidsbesparende anbudstjeneste slik som fiberdeal.no til å samle sammen alle tilbudene om billig fiberbredbånd fra hver enkelt leverandør for deg. Tjenesten til fiberdeal.no er helt uforpliktende, og kan spare deg mange timer med unødvendig arbeid. Tjenesten koster deg heller ingen ting.

    Det er lett gjort å komme i gang med fiberdeal.no. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et enkelt skjema, så starter fiberdeal.no letingen etter billig fiber for deg med en gang, og samler inn tilbud på vestlandet som matcher kriteriene dine. Du tar selv avgjørelsen om du vil benytte deg av tilbudene vi finner for deg. Hva har du å tape?

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    18 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    11 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    23 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    28 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    27 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    13 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    23 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    32 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    33 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    18 minutter siden