Fiber viken

Finn billig fiberbredbånd i Viken

FiberDeal er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig fibernett i Viken tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud til din bolig, bedrift, eller borettslag/sameie.

Finn beste og billigste fibernett til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Borettslag
 • Bedrift
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre
  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

   Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på fiber for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".

   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

    Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.
    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

     Leverandørene vil kontakte deg med konkrete tilbud så snart som mulig. Dine data sendes kun til leverandørene som gir deg tilbud, og brukes ikke på noen annen måte.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

    Få den beste prisen

    Vi sender din forespørsel til flere aktører som kjemper om å g i deg den beste prisen

    Gratis tjeneste

    Du betaler ingenting for tjenesten

    Alltid dekning

    Vi har avtaler med leverandører som dekker hele landet på fiber

    Få tilbud på rimelig fiberbredbånd i Viken

    I Viken vinnes det nå et større antall fiberleverandører enn mange er klar over. Dette gjør at det ofte kan være vanskelig å vite om man har funnet det beste tilbudet på fiberbredbånd. Les videre for mer informasjon om fiberbredbånd i Viken, hvilke valgmuligheter som finnes, priser og annet å huske på.

    Data med lysets hastighet

    Den avanserte fiberbredbånd-teknologien bruker lys til å sende data spesiallagde fiberkabler med lysets hastighet. Dette gir en mye høyere hastighet enn man har sjanse til å oppnå med mobilnettet eller de gamle ADSL linjene. Det er ellers ikke bare hastigheten som gjør fiberkablene bedre. Fiber er nemlig også mer stabilt enn både mobilnett og ADSL linjer.

    Det er heller ingen begrensninger for hva fiberbredbånd brukes til. Det som en ADSL linje kan brukes til vil som regel kunne gjøres bedre gjennom en fiberkabel. Noen eksempler er IP-telefoni, video, dataspill, musikk og videokonferanser. Brukere som bytter til fiber rapporterer at de, i tillegg til markant forbedring i hastigheten, også får færre forstyrrelser, uventede avbrudd eller forsinkelser på linjen.

    Fiber-infrastruktur i Viken

    Fiberbredbånd er storsatsing i Viken, og det er en stor mengde selskaper som er involvert i utbyggingen av fiber-infrastrukturen. Store subsidier fra staten betyr at det også ikke bare er tettbygde strøk som nyter godt av utviklingen.

    Selv med den hurtige utbyggingen de siste årene finnes det fortsatt områder i Viken der det fysiske fibernettet ikke har blitt lagt enda. Ofte er dette i områder med nybygging, som fiberleverandørene ikke har kommet til enda, eller områder som er relativt langt frabeforlningssentrene.

    I disse områdene er det fortsatt mange som har muligheten til å tilkoble seg fibernettet trådløst. Dette krever fri sikt til en mast som er koblet til fibernettverket, og en antenne som installeres på boligen for tilkobling til fibernettet. Selv uten den fysiske tilkoblingen kan trådløs fiber fortsatt gi en bedre ytelse enn for eksempel ADSL.

    Blant de mest dominerende navnene innen fibernettverk finner vi fiberleverandøren Altibox som leverer bredbånd internett, attraktive TV pakker og mer. Som oftest leverer Altibox tjenestene sine ved hjelp av partnere som driver egne fiber-nettverk. I Viken samarbeider Altibox med Viken Fiber.

    Andre viktige fiberbredbånd-leverandører i Viken er kommunikasjonsgigantene Telia og Telenor, som begge tilbyr både fiberbredbånd, TV, mobilabonnement og andre relaterte tjenester i Viken. Telenor har fokusert særlig på bedriftsmarkedet i Viken, og tilbyr blant annet alltid-på-nett-garanti, og nettvern for brukerne sine.

    GlobalConnect er en annen viktig fiberbredbånd-leverandør i Viken. Dette selskapet tilbyr kundene sine mange innovative og fremtidsrettede løsninger som er tilpasset både bedriftsmarkedet og privatmarkedet. GlobalConnect er for tiden populært og i sterk vekst i Viken.

    Tilkoblingen

    Det kan bety litt for hvordan du kobler deg til fibernettet hvor du bor. Dersom du for eksempel bor i enebolig må du som regel selv ta kontakt med fiberbredbånd-leverandørene og finne ut hvilken som passer best for deg. Bor du derimot i borettslag eller leilighet er det ofte styret som tar denne avgjørelsen på vegne av beboerne.

    Når styret forhandler fiberleverandører på vegne av beboerne, og tar en avgjørelse som gjelder for alle beboerne, kan resultatet ofte bli billigere fiberbredbånd. Selvfølgelig kommer dette også an på hvor flinke styret er til å forhandle, og gjøre bruk av forhandlingsposisjonen sin. Samtidig er det nå også vanligere at beboerne forlanger å ha frihet til å velge leverandørene sine selv.

    Ved tilkoblingen må man betale et installasjonsgebyr som dekker arbeidet med den fysiske installasjonen i hjemmet ditt der det er nødvendig. Deretter betaler man et månedlig abonnementsbeløp som kommer an på det abonnementet man velger.

    Få tilbud på fiber der du bor i Viken Fylke:

    Fiberbredbånd Aremark Fiberbredbånd Hønefoss Fiberbredbånd Rakkestad
    Fiberbredbånd Asker Fiberbredbånd Indre Østfold Fiberbredbånd Ringerike
    Fiberbredbånd Askim Fiberbredbånd Jessheim Fiberbredbånd Roa
    Fiberbredbånd Aurskog-Høland Fiberbredbånd Jevnaker Fiberbredbånd Rollag
    Fiberbredbånd Bjørkelangen Fiberbredbånd Karlshus Fiberbredbånd Rotnes
    Fiberbredbånd Bærum Fiberbredbånd Kirkebygda Fiberbredbånd Rælingen
    Fiberbredbånd Drammen Fiberbredbånd Kongsberg Fiberbredbånd Råde
    Fiberbredbånd Drøbak Fiberbredbånd Krødsherad Fiberbredbånd Sandvika
    Fiberbredbånd Eidsvoll Fiberbredbånd Lier Fiberbredbånd Sarpsborg
    Fiberbredbånd Enebakk Fiberbredbånd Lierbyen Fiberbredbånd Sigdal
    Fiberbredbånd Fjerdingby Fiberbredbånd Lillestrøm Fiberbredbånd Ski
    Fiberbredbånd Flesberg Fiberbredbånd Lunner Fiberbredbånd Skiptvet
    Fiberbredbånd Flå Fiberbredbånd Lørenskog Fiberbredbånd Solheim
    Fiberbredbånd Fredrikstad Fiberbredbånd Marker Fiberbredbånd Teigebyen
    Fiberbredbånd Frogn Fiberbredbånd Modum Fiberbredbånd Ullensaker
    Fiberbredbånd Gjerdrum Fiberbredbånd Moss Fiberbredbånd Vestby
    Fiberbredbånd Gol Fiberbredbånd Nannestad Fiberbredbånd Vikersund
    Fiberbredbånd Halden Fiberbredbånd Nes Fiberbredbånd Våler
    Fiberbredbånd Hemsedal Fiberbredbånd Nesbyen Fiberbredbånd Øvre Eiker
    Fiberbredbånd Hokksund Fiberbredbånd Nesodden Fiberbredbånd Ål
    Fiberbredbånd Hol Fiberbredbånd Nesoddtangen Fiberbredbånd Årnes
    Fiberbredbånd Hole Fiberbredbånd Nittedal Fiberbredbånd Ås
    Fiberbredbånd Hurdal Fiberbredbånd Nordre Follo
    Fiberbredbånd Hvaler Fiberbredbånd Nore og Uvdal

    Abonnement

    Hvor mye du må betale for det månedlige abonnementet ditt kommer an på hvilken hastighet du velger for internett-tilkoblingen din og de tjenestene du bestiller i tillegg. For mange ender dette opp på rundt 600 kr per måned, men helt opp til 1500 kroner er vanlig dersom du kjøper en del tjenester og trenger høy kapasitet på internett-tilkoblingen din.

    Hastigheten på internett-tilkoblingen din måles i megabits per sekund. Hastigheten for opplasting vil vanligvis være forskjellig hastigheten for nedlasting. Sannsynligvis vil du oppleve en markant forbedring i hastighet for både opplasting og nedlasting uansett hvilket abonnement du kjøper når du oppgraderer til fiberbredbånd fra ADSL.

    Selv om alle fiberløsninger generelt sett vil være hurtigere enn ADSL vil det samtidig være store forskjeller mellom de individuelle fiberleverandørene i Viken. Du vil finne til dels store forskjeller både når det gjelder prisene og innholdet i pakkeløsningene som tilbys av de forskjellige leverandørene. Sammenligning av tilbud fra et utvalg av leverandører er derfor nødvendig for å sikre seg billig fiberbredbånd.

    I disse dager tilbyr de fleste fiberleverandører i Viken pakkeløsninger som også inkluderer TV. Noen av leverandørene tar også steget videre med tilbud av utvidet kundestøtte, sikring mot nedetid, og tjenester relatert til nettsikkerhet.

    Hvordan man unngår tregt Internett

    Det sier seg nesten selv at en effektiv måte å sikre seg en internett-tilkobling med høy hastighet er å koble seg til et fibernettverk der data sendes med lysets hastighet. Samtidig er det reelle bildet litt mer nyansert. For mange er det nemlig ikke bare internett-tilkoblingen som virker begrensende på hvor raskt du kan surfe på nettet.

    For eksempel er en typisk flaskehals dersom leverandøren din, i stedet for å legge fiber helt inn til boligen din, sparer penger ved å bruke vanlig kobberkabel fra fibernettet og inn. I mange tilfeller er det også forbrukeren selv som er skyldig. Dersom du for eksempel bruker WiFi-rutere og repeatere som ikke støtter farten på fiber-tilkoblingen din vil du ofte få lite glede av den ekstra kapasiteten.

    Har du dårlig dekning på WiFi nettverket ditt på de stedene der du bruker internett kan du få dårlig hastighet på grunn av den dårlige tilkoblingen. Dette kan lett fikses ved å installere repeatere.

    Bruk av anbudstjeneste gir deg fordeler

    Det er mye konkurranse i dagens fiberbredbånd-marked. Det betyr billig fiber og bredbånd dersom du vet hvordan du skal finne det. Den mest effektive måten å være sikker på at du får den beste dealen er å sette fiberleverandørene opp mot hverandre og la dem konkurrere. Dette er lettere sagt enn gjort når det finnes så mange forskjellige fiberleverandører i Viken.

    Det kan være tidkrevende å få oversikt over alle leverandørene og tilbudene selv, men her har du et alternativ. Du kan nemlig bruke en tidsbesparende anbudstjeneste, slik som fiberdeal.no, til å samle sammen alle tilbudene om billig fiberbredbånd fra de forskjellige leverandørene for deg.

    Fiberdeal.no er helt uforpliktende, og koster deg ingen ting. Tjenesten er lett å bruke, og den kan fort spare deg mange timer med unødvendig og kjedelig arbeid.

    Alt du trenger å gjøre for å komme i gang med fiberdeal.no er å fylle ut et enkelt skjema. deretter starter fiberdeal.no med å finne alternativer for fiberbredbånd i Viken for deg som matcher kriteriene dine. Du bestemmer selvfølgelig selv om du vil benytte deg av tilbudene vi finner for deg. Høres dette ut som en bra fiberdeal?

    logo
    Tore - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    17 minutter siden
    logo
    Janne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    9 minutter siden
    logo
    Kristian - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    35 minutter siden
    logo
    Kjell - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    23 minutter siden
    logo
    Benedikte - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    22 minutter siden
    logo
    Hanne - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    33 minutter siden
    logo
    Tonje - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    30 minutter siden
    logo
    Kristin - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    10 minutter siden
    logo
    Elisabeth - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    37 minutter siden
    logo
    Erlend - fikk nettopp et bedre tilbud på Internet
    33 minutter siden